Speelautomatenhal toch van de baan

STEENBERGEN – Er komt geen speelautomatenhal in Steenbergen. De gemeenteraad kon het gisteravond niet eens worden over de locatie waar een dergelijk amusementscentrum gevestigd zou mogen worden.

Zo kwam er na bijna twee jaar een einde aan de discussie over de eventuele vestiging van een ‘gokhal’ in Steenbergen. Tot een zuivere discussie kwam het volgens meerdere raadsfracties echter nooit. Altijd speelde de locatie een grotere rol dan eigenlijk de bedoeling was.

Een meerderheid van de politieke partijen wilde ook wel een speelautomatenverordening aannemen, maar voor de verschillende gebieden waar zich een amusementscentrum vervolgens zou mogen vestigen, bleek geen meerderheid bij elkaar te krijgen.

Burgemeester en wethouders wilden uitsluitend de Markt aanwijzen. Steenbergen Anders breidde dit voorstel uit met het assenkruis (Markt, Grote Kerkstraat, Blauwstraat, Kaaistraat) of zelfs heel de binnenstad. Het assenkruis vond weliswaar genade bij GB/Dé Lokale Partij en Door!, mits daarbij ook de Westdam werd betrokken. Dat wilde Steenbergen Anders pertinent niet. CDA en PvdA hielden voet bij stuk en verklaarden zich sowieso tegenstander van een speelautomatenhal, waar dan ook in de gemeente Steenbergen.

Twee schorsingen ten spijt, kwamen de voorstanders van de verordening niet nader tot elkaar, waardoor de komst van een speelautomatenhal nu van de baan is.