Speciale uitzending SLOS met hoogtepunten van het afgelopen jaar

STEENBERGEN – De SLOS pakt uit tijdens de kerstdagen. Vanaf 13.00 uur op Eerste Kerstdag zendt de lokale omroep een speciaal programma uit waarin teruggeblikt wordt op het afgelopen jaar. Onlangs vonden de opnames plaats in de kerstfeestelijk ingerichte studio.


Het was logistiek een hele klus om alle gasten die uitgenodigd waren voor de kerstshow, coronaproof door het programma te loodsen. Geen probleem voor degenen die moesten wachten tot zij bij presentatrice Hilde Jans aan tafel konden schuiven; het gezelschap, een bakje koffie en een goedgevulde oliebol maakten alles goed.


Met de hele bubbel

Het bezoek aan de professionele studio aan de Zuidzeedijk in Dinteloord waar vandaan de SLOS sinds kort haar uitzendingen verzorgt, was voor sommige gasten een hele belevenis. Zeker ook voor het SDW ‘Aan de Zuidwal’-koor ‘The Southwall Singers’ dat met de hele bubbel op bezoek kwam. Een broodnodig uitje na een jaar met pieken en diepe dalen. Het overlijden van een aantal koorgenoten was natuurlijk het absolute dieptepunt. Maar gelukkig zaten er aan de andere kant ook wel wat hoogtepunten in de weegschaal. Zo is de door Omroep Brabant gemaakte documentairereeks ‘Wat kan je wel’ nu ook te zien bij Omroep Max. Het koor heeft daarin een hoofdrol dankzij koorleidster Monique Martens die wordt gevolgd op weg naar het eerste publieke optreden.


Bekende gemeentegenoten


Andere bekende gemeente Steenbergenaren die te zien zijn in de SLOS Kersthow zijn onder meer horecaondernemer Jack Bosters uit Nieuw-Vossemeer, de Steenbergse kartcoureur Bas van Vlimmeren en de Heense wereldkampioen Kyokushin Valence Bickel. Ook Annemiek van der Vorm uit Dinteloord die als competition manager voor het dressuur- en para dressuurevenement naar de Olympische Spelen in Tokyo ging en de winnaars van de Kleine Tour 2021, Brent Jongenelen en Kyra Trouw zijn van de partij. Claudia de Groen, projectleider van het jubileumjaar 2022, blikt vooruit op alle festiviteiten die hopelijk nog komen gaan. Zelfs de muziek is van eigen bodem, zij het natuurlijk wel met een kerstsausje.

[ door Dasja Abresch ]

Foto: The Southwall Singers maakten van hun optreden in de Kerstshow van de SLOS een gezellig kooruitje.

Foto: Achter de schermen bij de SLOS gaat het professioneel aan toe.

Foto: Kyra Trouw en Brent Jongenelen vertelden presentatrice Hilde Jans over hun overwinning tijdens de Kleine Tour 2022. Hun moeders keken toe.

Beelden bij dit artikel