Speciaal brandweer-geboortekoffertje voor de pasgeboren Esmee Melk

STEENBERGEN – De jongste inwoner van onze gemeente (althans tot dat moment) – Esmee Melk – kregen gistermiddag wel heel bijzonder kraambezoek van Burgemeester Ruud van den Belt en brandweercommandant Berrie de Groot. Dit alles in het kader van de Brandpreventieweken.

De trotse ouders Jos en Simone Melk aarzelden geen moment toen hen bij de geboorteaangifte van Esmee- thuis geboren op 16 oktober jongstleden – gevraagd werd of ze mee wilden werken aan de Brandpreventieweken. Jos Melk: "Brandpreventie is super belangrijk, je wilt een zo veilig mogelijke omgeving voor je gezin”.

Roze wolk

Iets wat brandweercommandant Berrie de Groot alleen maar kan beamen. “De brandpreventieweken staan dit jaar in het teken van jonge gezinnen, onder het motto: Maak van je roze wolk geen rookwolk. Jonge ouders beschikken namelijk over veel (brandgevaarlijke) elektrische apparaten die ze dan ook nog eens veelvuldig gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een wasdroger. Met dit bezoek willen we jonge ouders bewust maken van de zaken waarmee ze brand kunnen voorkomen.”

Brandweerkoffertje

Het hoog bezoek kwam niet met lege handen. Naast het gebruikelijke geboortekoffertje van de gemeente Steenbergen kregen Jos en Simone ook het speciale rode brandweer-geboortekoffertje met daarin een rookmelder en allerlei tips om brand te voorkomen. Voor de kleine Esmee, die het hele kraambezoek heeft geslapen als een roos, zat er een leuke romper in met de tekst I love brandweer. Grote broer Thijs van twee kreeg de stoere brandweerhelm en mocht ten slotte ook nog even in de brandweerauto kijken.

Lees alle tips rondom brandpreventie op www.brandpreventieweek.nl

Tekst en foto's: Vera Testers © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl