Spanning stijgt: wie wordt de nieuwe prins van Strienestad?

STEENBERGEN – Nog twee weken en dan weten alle bietboeren en meerminnen wie hun nieuwe prins is. Op de elfde van de elfde, zondag 11 november, wordt de opvolger van Wannes I bekendgemaakt. Zeker nu de SKS de ‘konvekaosie’ openbaar heeft gemaakt, neemt de spanning toe.

De medewerkers van de Stichting Karnaval Steenbergen hebben de officiële uitnodiging voor 11/11 afgelopen vrijdag ontvangen tijdens de Voorproeverij, een interne gelegenheid waarbij wat tipjes van de sluier werden opgelicht. Wie de nieuwe leutvorst wordt, is echter ook bij de SKS slechts in zeer kleine kring bekend. 

De opening van het leutseizoen begint 11 november om 16.11 uur en vindt plaats bij De Joosse. De Strienestadse dweilbandjes zullen van de partij zijn en alle bietboeren en meerminnen zijn vanzelfsprekend hartelijk welkom. Rond de klok van acht uur ’s avonds wordt bij het carnavalsmonument op het Strieniusplein de leuteed afgelegd, onder aanvoering van Jan Oorlog. Ergens in de tussentijd komt de nieuwe prins tevoorschijn.

De ‘Konvekaosie’ verwijst naar een leutig filmpje op internet, met in de hoofdrol Nar Wiedus. Uit de beelden valt ongeveer af te leiden over welke boeg carnaval 2013 in Strienestad wordt gegooid.

http://www.sks-steenbergen.nl