Spanning stijgt in Kleine Tour

STEENBERGEN – Op de voorlaatste dag van de Kleine Tour heeft Evi Jongenelen de leiding in het algemeen klassement bij de meisjes weer overgenomen van haar zus Sanne. De jongste van de twee won vanmorgen op het sportpark de cyclocross, die sowieso voor veel spanning zorgde bij de deelnemers en de toeschouwers.

De rennertjes uit de top van de ranglijst deden er alles aan om het parcours zo snel mogelijk af te leggen. Bij de meisjes eindigden Noa van der Wou en Marena van Beers op de tweede en de derde plaats.

In het algemeen klassement behield Emmelie de Kok, achter de zusjes Jongenelen, goede vooruitzichten op de derde trede van het uiteindelijke erepodium. De grote vraag is of Evi haar eindzege van vorig jaar prolongeert, of dat Sanne evenals in 2012 en 2013 de gele trui mee naar huis neemt.

Bij de jongens moest Mathijs de Kok, winnaar van vorig jaar, voor het eerst deze Kleine Tour genoegen nemen met minder dan de eerste plaats. Hij werd derde bij de cyclocross, achter Willem van Oers en Wessel Testers, de nummer twee van het algemeen klassement, waarin Sem van Meer ondanks zijn 17 plaats bij het ‘veldrijden’ de derde plaats wist te behouden.

De grootste stijgers van de dag waren Sam Hartog en Vera van Rosendaal, zij kregen hiervoor vanavond bij de prijsuitreiking op de Markt de witte truien uitgereikt. De blauwe truien voor de meest gemiddelde prestatie van de dag gingen dit keer naar Martijn Gladdines en Merel Janssen.

De ploegenklassementen worden nog altijd aangevoerd door Rabobank Zuidwest-Brabant bij de jongens en Sportshop Heshof bij de meisjes. Bij het etapperijden gaan Jolanda’s Pedicure Salon en Verkaart Bouwbedrijf nog steeds aan de leiding.

Zoals gebruikelijk ging de speciale aandacht bij de Kleine Tour op de voorlaatste dag bovendien uit naar alle 14-jarige deelnemers, die vanwege hun leeftijd voor het laatst mee mogen doen. Zij reden het laatste stuk van de etappe, gehuld in ‘volgekalkte’ witte T-shirts, in elkaars gezelschap.