Spannende strijd om TCS-titels

Nog nooit tevoren is de strijd om de titels bij T.C.S. spannender geweest als dit jaar. In de hoogste klasse was het bij het begin van de laatste ronde nog mogelijk dat vier spelers gelijk zouden eindigen, een klasse lager was het toen al  zeker dat dit voor twee spelers gold. 

De laatste wedstrijd tussen Ronald Minkman en Gert Gosselink, geplaatst als nummer een en twee, kon er voor zorgen dat in de hoogste klasse vier spelers gelijk eindigden. Bij winst van Gert Gosselink hadden beide spelers 5 sets op hun naam staan. Maar even tevoren was John Minkman al door een zege op Rijn Vogelaar op vijf punten gekomen en bleef Rijn op vijf punten staan.

De wedstrijdleider werd echter gespaard van veel rekenwerk. Ronald Minkman prolongeerde zijn titel door in vijf games zijn laatste concurrent te verslaan met de cijfers 9-11, 10-12, 11-8, 11-5  en 11-4. Daarmee deed hij broer John ook nog een plezier. Die eindigde, door zijn laatste winst, op de tweede plaats. Rijn Vogelaar werd derde en Gert Gosselink moest met een vierde plaats genoegen nemen. Laatstgenoemde was erg zwak gestart door verlies tegen Paul Kil jr. en Johan Michielsen.

B-klasse

Ook in de B-klasse verliep de strijd zeer spannend. Christian Steijn was als eerste geplaatst, zijn start was goed, maar in de laatste twee sets lukte hem nog maar weinig. Paul Kil sr. en Marco Buijsen waren hem toen te sterk. Beide spelers waren tevoren tegen een verliespartij aangelopen. In de eerste set was Jan de Neijs in vier sets te sterk voor Marco Buijsen, maar die had zich halverwege tegen Paul Kil gerevancheerd. Zodoende veroverde Buijsen de titel in de B-klasse met Paul Kil sr. op de tweede plaats. Christian Steijn legde door een nipte zege op Jan de Neijs beslag op de derde plaats.

Door Paul Kil