Spannend turnweekend voor HMS

DINTELOORD – HMS Dinteloord heeft afgelopen weekend, voor de 10e keer een grote turnwedstrijd georganiseerd. Maar liefst 400 turnsters vanuit de gehele regio Zuid West Nederland, turnde hun eerste voorwedstrijd van het seizoen. 

We zijn trots op onze turnsters, én onze vrijwilligers

Het was druk in de buitelstee. Vanaf zaterdagmorgen tot de prijsuitreiking zondagmiddag.  Naast de 400 deelnemertjes, hun supporters en begeleiding was een groot aantal vrijwilligers druk bezig alles in goede banen te leiden. “We zijn zo trots op hen” vertelt Conny van der Ree, lid van de wedstrijdcommissie. ”Zonder hen redden we het niet.” Samen met Franciska Dongen en Wendy van der Reest is Conny verantwoordelijk voor de organisatie. Voor Wendy was het dubbel spannend. Haar dochter Dunya van der Reest was één van de favorieten in haar categorie. Zij bleek zelfs de sterkste turnster en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Maar ook de andere selectieleden presteerden goed. Marylinde de Graaf veroverde de 5e  plaats. Amber Langbroek, Marleen van Gorkom, Sanne Plandsoen en Maren Dorenbos werden 7e. Roxanne Vijfhoek nummer 10. Joie Reijenga en Lize Gunter 17e en Jolina Broeken 18e.  En tot slot Emilia Bajramovic 22e . Er volgt nog een 2e voorwedstrijd voor de dames. Vanuit de 2 voorwedstrijden kan men doorstromen naar de regiofinale.

Aanstaande zaterdag zijn de recreanten van HMS te vinden in De Buitelstee, om hun combiwedstrijd te turnen tegen, Spido Klundert, Malthastars Willemstad en De Kieviten Fijnaart.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl