Sobere Koningsdagviering opent in Dinteloord met Oranjetompouces

De Zes Kernen – Vanochtend om 9:00 uur bezocht Oranjevereniging Dinteloord verzorgingstehuis De Nieuwe Haven. Dat deden ze niet met lege handen, inmiddels is het al een traditie dat de bewoners en het personeel van de Nieuwe Haven worden getrakteerd op smakelijke Oranjetompouces. Het is de eerste activiteit van deze Koningsdag in de gemeente Steenbergen.

Vandaag kunnen kinderen in Dinteloord aan de slag in de ‘Stoepkrijt Challenge’. Die is bedoeld voor de jongeren tot groep 8 en deelname kan tot 5 mei.

In Nieuw-Vossemeer wordt Koningsdag online gevierd en zelfs het hijsen van de vlag dat om 10:00 uur plaatsvond was online te volgen. Om 10:30 uur start de online spelletjesochtend. Vanaf 14:00 uur kunnen kinderen vanaf groep 3 meedoen met de kidsversie van de Koningsdagmuziekbingo. Ze hadden overigens al hun creativiteit kunnen botvieren in de kleurplatenwedstrijd waarvan de resultaten in SPAR Prop tentoongesteld worden. De oudere Vosmeerders kunnen hun hart ophalen in de Online (disco)bingoavond. Die start om 19:30 uur. En de deelnemers kunnen deze bingoavond nog smakelijk maken ook met de lekkernijen uit de ‘King Willem Alexander Bingo Borrel Box’ die is samengesteld door ’t Wagenhuis.

Oranjejacht en veilige straatactiviteiten

In Steenbergen start de Oranjejacht naar oranjeattributen die inwoners in of bij hun woning hebben opgehangen, de jongeren in de Komwei kunnen genieten van een speurtocht en spelletjes die ’t DrieVierde voor hen heeft opgezet en vanaf 14:00 uur zijn er in de Van Gaverenlaan  coronaproof opgezette activiteiten voornamelijk bedoeld voor kinderen in de straat.
Ook op de Welberg kunnen kinderen hun creativiteit botvieren tijdens de OVW-actie ‘Versier je stoep’ en tussen 12:00 en 18:00 uur is er hier een ‘Kroontjesjacht’.

Foto’s: Bewoners en medewerkers van De Nieuwe Haven werden ook dit jaar vanwege Koningsdag door Oranjevereniging Dinteloord getrakteerd op Oranje tompouces. Onder de vrijwilligers van de Oranjevereniging was ook de gisteren koninklijk onderscheiden Dinteloorder Simon de Feijter (op de hoofdfoto 1e rij 2e van links). De lekkernij werd door de ontvangers zeker gewaardeerd.

[ tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]

Beelden bij dit artikel