Snuffelmarkt Vliethaven: “Ook een prima ontmoetingsmogelijkheid voor onze bewoners”

STEENBERGEN – Ze zijn blij met de goede belangstelling voor hun snuffelmarkt die ze dit jaar voor de vierde keer organiseren. “Het is een leuke activiteit die onze bewoners meteen weer in staat stelt om elkaar ongedwongen te ontmoeten en gezellig een praatje te maken”, zo vinden kartrekker Joke Matthijssen en voorzitter activiteitencommissie Martin Malée. Zaterdagmiddag trok de snuffelmarkt goede belangstelling.

Negen exposanten vullen de ruimte van de brasserie voor een groot deel. Ze verkopen spulletjes voor eigen rekening. Producten van eigen huisvlijt, maar ook verzamelde curiosa die rijp is voor de verkoop. Wenskaarten, sierraden, kerstspulletjes, beeldjes, puzzels en tal van andere snuffelwaren. “De opbrengst daarvan is voor de exposanten zelf. Wij spekken onze activiteiten kas met de spulletjes die we hier vanaf de bar verkopen en natuurlijk ook de drankjes die worden genuttigd”, zo laten de organisatoren weten.

Veel activiteiten

Desgevraagd noemen ze nog wat andere activiteiten die regulier in ‘Brasserie De Vliethaven’ plaatsvinden. “We hebben een wekelijkse knutselochtend en een spelletjesochtend maar zijn bijvoorbeeld ook de thuishaven van de sjoelclub en de gymclub, terwijl we iedere week ook met bewoners die dat leuk vinden samen koffiedrinken. Daarnaast is er vier maal per maand een ‘Samen eten activiteit’, drie daarvan worden door de SWOS georganiseerd, elke derde donderdag van de maand doen we dat zelf. Daarnaast hebben we ook twee keer per jaar een barbecue voor de bewoners, komen hier de mantelzorgers wekelijks bij elkaar en hebben we activiteiten zoals de komst van een marktkoopman en de ‘kledingwagen’. Ook hebben de bewoners van Vliethaven de mogelijkheid om gebruik te maken van deze ruimte als ze bijvoorbeeld een feestje hebben of een grotere familiebijeenkomst”.

Overname door Stadlander

Het tweetal zegt blij te zijn dat de kogel nu door de kerk is voor wat betreft de overname van Vliethaven door Stadlander. De woningstichting nam het mooie complex over van Woningstichting Geertruidenberg (WSG) die het destijds realiseerde, maar enkele jaren geleden – bij de woningcrisis – in de problemen kwam door te grote investeringen in projecten. “Er komt nu weer zekerheid over de toekomst. Stadlander neemt Vliethaven per 1 december over. Maar ze hebben ons nu al uit de brand geholpen toen plots onze koeling het begaf. Dat is heel prettig en geeft ook vertrouwen”, zo vinden Malée en Mathijssen.

tekst en foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl