Snorrebal zet Strienestads leutfeest weer met stip op nummer 1

STEENBERGEN – ‘Kèk nouw toch ’s wa d’n artieste, nim je petje n’af, sjappoow… Op de bune en in de pieste, iederéén steel d’ier de sjoow, da zie je zoow…’ Het nieuwe lijflied van alle Strienestadse artiesten werd gisteravond op het Snorrebal, in een uitverkochte zaal De Joosse, meteen uit volle borst meegezongen. Nar Wiedus en de Bietels verzorgden de presentatie, prins Strienius V reikte de eerste cd uit aan wethouder Bert van Kesteren, die beloofde het nummer uit z’n hoofd te zullen leren.

Gebouw J, zoals de feestlocatie deze carnaval wordt genoemd, stroomde vanaf een uur of negen helemaal vol met bietboeren en meerminnen, onder wie veel jongeren, die er duidelijk veel zin in hadden om weer te beginnen aan een nieuw leutseizoen.

De dweilbandjes bliezen er lustig op los en vermaakten het publiek ook met verschillende acts. ’t Wor Niks bracht een muzikaal rad van avontuur ten tonele en de Driekwartjes stalen de show met een ludieke voorstelling, waarmee zij bovendien hun jubileum luister bijzetten. De wijkband uit ’t Drievierde bestaat 22 jaar en werd om die reden gehuldigd met zilveren insignes, voor alle leden.

De prijzen voor de gèèfste snorren waren voor 1. Elly Zwijgers, 2. Leutgroep De Vriendschap en 3. Ad Rockx. Nadat prins Strienius V met zijn gevolg de bijhorende worsten had uitgereikt, klonk een Strienestadse versie van ‘We are the world’ door de zaal.

Vervolgens kwam het nieuwe carnavalslied aan bod, dat ook vanmiddag nog een keer wordt gepresenteerd, maar dan aan de bietboerkes en meerminnekes op ’t Snorrekusbal. Vanaf 13.11 uur mogen zij over de rode loper naar binnen bij De Joosse, om hun kunsten te vertonen. Rode draad van het programma is de verkiezing van drie nieuwe leden voor het jeugdgevolg: een prinsje, Deftig Floddertje en Jantje Oorlog.