‘Snertwandeling’ in de Dintelse Gorzen

DE HEEN/DINTELOORD – Natuurmonumenten houdt zaterdag 21 november, in samenwerking met café-restaurant Beneden Sas, een ‘snertwandeling’ in de Dintelse Gorzen.

Eerst wordt er – onder begeleiding van een vrijwillige boswachter – een excursie gehouden door het buitendijkse natuurgebied tussen De Heen en Dinteloord en na afloop kunnen de deelnemers zich laven aan de erwtensoep.

De tocht voert de wandelaars door drooggevallen kreken en de begroeide gorzen, waar zij oog in oog komen te staan met Schotse hooglanders en kunnen genieten van de vergezichten over het Krammer Volkerak. De organisatie adviseert hen sowieso om laarzen aan te trekken en een verrekijker mee te nemen.

Wie de ‘snertwandeling’ niet wil missen, dient zich van tevoren aan te melden via  www.natuurmonumenten.nl/agenda

Vertrek is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord, het programma duurt tot ongeveer 14.00 uur, inclusief het soep eten.

De kosten bedragen 12,50 euro voor leden van Natuurmonumenten, 14,50 euro voor niet-leden en kinderen t/m 12 jaar betalen respectievelijke 10 euro en 12,50 euro. Voor kinderen van OERRR zijn de kosten 10 euro.

Foto: Herman de Pagter