Sneeuwval oorzaak van instorting dak oude ‘graan’loods

STEENBERGEN – Een van de oudste 'graan'loodsen aan de Westhavendijk is bezweken vanwege de sneeuwval van vandaag. Nadat het dak instortte ziet het ernaar uit dat ook de muren van de loods het compleet zullen begeven. De brandweer, die na een melding door overbuur Van Elzakker snel ter plaatse was, kon niet meer doen dan de havendijk afsluiten vanwege het verder instortingsgevaar.

"Ik zat juist op mijn computer te lezen over de situatie in Tilburg, waarbij C&A ontruimd werd vanwege instortingsgevaar door de sneeuwval. Daarbij bedacht ik me dat er hier tegenover ook veel sneeuw op de daken van loodsen ligt. En vervolgens hoorde ik een geraas en zag het dak van de hier tegenoverliggende loods naar beneden komen. Mijn man Harrie heeft vervolgens 1-1-2 gebeld. Dat was rond half vier", vertelt Nel van Elzakker desgevraagd. Het tweetal heeft vanuit hun woning die precies tegenover de loods aan de Oosthavendijk ligt eerste rangszicht op het tafereel. "Je ziet dat de muren steeds verder verzakken. In ieder geval hier aan de achtergevel. Voor zover wij weten stonden er wel veertig caravans in de loods. Daar is nu niet veel meer van over".

De eigenaar van de loods is familie Van Es. "Wij zijn momenteel te druk om een reactie te kunnen geven", zo laat mevrouw Van Es tegenover Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen weten.