Sneeuwpret verzekerd bij ‘Met de Slee naar Benee’

KRUISLAND – Wat de meeste skioorden deze winter niet kunnen, kan in Kruisland wel: sneeuwzekerheid bieden. Op de Markt staat komend weekend een maar liefst 35 meter lange sneeuwschans opgesteld, voor de vierde editie van het evenement ‘Met de Slee naar Benee’, dat na vijf jaar terug is van weggeweest.

De organisatie van het spektakel berust bij Edwin Maas van De Commerce en de Stonemountain Runners, het Roparunteam uit Steenbergen dat eind 2014 furore maakte met de A4Run.

Verwarmde Tirolerstübe

Gezamenlijk pakken ze van vrijdag 22 tot en met zondag 24 jaar ook weer flink uit. Bij De Commerce wordt een Tirolerplein met een verwarmde Tirlorstübe gerealiseerd, die plaats biedt aan 1200 feestgangers. Daarnaast wordt ook de Markt grotendeels overdekt en verwarmd, dus wat Koning Winter ook van plan is: in Kruisland zijn ze niet voor één gat te vangen.

Het uitgebreide programma begint vrijdagavond vanaf 20.00 uur met ‘Radio Veronica Goes 90’s’ (toegang 18+), waarbij top-dj’s de muziek verzorgen en ook een optreden plaatsvindt van Twenty 4 Seven, bekend van hits als ‘Slave to the music’ en ‘Is it love’.

Wedstrijd

Zaterdagmiddag om 14.00 gaan de winterkermis en de wedstrijd voor de jeugd van start op de schans en vanaf 19.30 uur is het de beurt aan de volwassenen om zo snel mogelijk van de helling te glijden en ’s avonds kunnen zowel de deelnemers als de toeschouwers ook genieten van de Après Ski Hut on tour, met zangers, dj’s en danseressen.

De toegangsprijs tot het plein bedraagt in de voorverkoop 2,50 euro en aan de kassa 4 euro. Kaarten voor de feestavonden kosten in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 12.50 euro.

Familiedag met Winterloop

‘Met de Slee naar Benee’ duurt ook zondag nog voort, dan is er een gratis familiedag, met entertainment, een winterbraderie en de mogelijkheid voor kinderen om met hun sleetjes lekker van de baan te roetsjen. Sportiviteit zal dan sowieso hoogte vieren, dankzij de Winterloop van de Stonemountain Runners. Om 12.00 uur klinkt het startschot voor de 1 kilometer lange Kidsrun, waarbij vaders en moeders met hun kleintjes mee mogen lopen. Om 12.30 uur vertrekken de deelnemers aan de vijf en de tien kilometer.

Goede doelen

De opbrengst van het totale festijn gaat naar een nog nader te bepalen goed doel of initiatief in Kruisland én naar de Roparun, waarvan de opbrengst bestemd is voor palliatieve zorg t.b.v. mensen met kanker. 

Voor meer informatie over het programma, alsook m.b.t. de inschrijving en de deelnamekosten van de Winterloop: www.metdesleenaarbenee.com en op de Facebookpagina van het evenement.

Foto's archief ©Steenbergse Courant