Sneeuwpret bij terugkomst school en Leutig carnavalsontbijt op ’t Gummeke

STEENBERGEN – Deze week gingen ook de kinderen van basisschool Gummarus weer naar school. Gummarus wordt in de traditionele carnavalsweken normaalgesproken omgedoopt tot ’t Gummeke. Dat liet dit jaar dus langer op zich wachten. Desalniettemin doken afgelopen woensdag de bekende letters en carnavalskoppen gelukkig weer op toen de leerlingen naar school kwamen.

Carnaval en ’t Gummeke zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Steevast staat de grootste optocht van Strienestad op vrijdagmiddag voor de carnavalsvakantie op de carnavalskalender. Dat deze happening geen doorgang kon vinden was duidelijk. Binnen de restricties die gelden, werd snel gekeken naar wat wél mogelijkheden waren voor de kinderen om toch nog een carnavalsgevoel te krijgen, zodat zij hun ‘Liefde vor de Leut’ tot uiting konden brengen. Het kerstontbijt was eerder al verplaatst en zou omgetoverd worden tot nieuwjaarsontbijt, dat is inmiddels ook al even gepasseerd, vandaar de keuze om er een leutig carnavalsontbijt van te maken. Natuurlijk alleen in eigen klas, met zelf meegebracht ontbijt. De carnavalsmuziek klonk bij aankomst op school al luid door de speakers bij alle drie de ingangen en de leutig uitgedoste kinderen vonden hun weg naar hun eigen feestlokaal voor een gezellige dag  ’s Middag was er door het Oudercomité uiteraard gezorgd voor een lekker zakje chips!

Sneeuwpret in het Hart van Zuid

De carnavalspret was niet het enige dat het plezier verhoogde bij de Gummekes. Er werd door de groepen ook (apart) gebruikt gemaakt van natuurspeeltuin Hart van Zuid. De natuurspeeltuin, die door een prachtige samenwerking met heel enthousiaste ouders tot stand kwam, bleek afgelopen dagen een waar wintersport gebied te zijn. De heuvels zorgden voor mooie sleehellingen, die zelfs ook zonder slee de nodige vaart veroorzaakten. Doordat ook de BSO van Zo kinderopvang aan het Hart van Zuid gelegen is, gaat het vertier voor de kinderen die naar de (nood)BSO gaan ook door. De meerwaarde voor kinderen die deze samenwerking tussen de verschillende partners in het Hart van Zuid oplevert, wordt hierdoor goed zichtbaar.

Peuters

De peuters van Pippi (LPS-KOM) wisten deze week ook weer de weg naar het Hart van Zuid te vinden. De één wat voorzichtiger dan de ander, maar ook hier veel enthousiasme. De ‘liefde vor de leut’ werd ook bij Pippi aangewakkerd, er werden volop carnavalsknutsels gemaakt en uiteraard mochten de jongste Bietboerkes en Meerminnekes ook verkleed komen.

tekst en foto’s: Wietse Visser – directeur Gummarusschool en voormalig Nar van Strienestad 🙂

Beelden bij dit artikel