Smullen tijdens de overblijf met Breek4U

WELBERG – De zomervakantie komt in zicht en dat is goed nieuw voor de kinderen in het basisonderwijs. Het echte werk is zo langzamerhand wel gedaan en dat betekent dat er lekker veel tijd overblijft voor leuke dingen. Zo ook voor de kids die tussen de middag overblijven. Afgelopen donderdagmiddag was het bijvoorbeeld Frietjesdag bij LPS Breek 4U op de Pius X.

Lekker smullen met frietjes van de overkant van de straat (Zaal Koch ) en knakworstjes, opgewarmd in eigen huis. Het is een traditie bij de buitenschoolse opvang al wordt hij van tevoren strikt geheim gehouden. Het was dan ook aangename verrassing voor de leerlingen van de Welbergse basisschool. In plaats van de ‘saaie’ boterham wachtte hen een bord vol goudgeel gebakken aardappelsticks. Smullen!

De meeste scholen van de Lowys Porquin Stichting doen mee aan de smakelijke afsluiting van het jaar, al is het niet in alle gevallen friet. Volgens Wilma de Jong, coördinator bij Breek4U zijn er ook kinderen die ergens de komende twee weken van pannenkoeken smullen. Wanneer precies blijft een goed bewaard geheim.

Foto’s en tekst; Dasja Abresch©KijkopSteenbergen