Smaakconcert JONG Volharding voor Unicef

STEENBERGEN – Het eerste ‘Concert met Smaak’ dat JONG Volharding vorig jaar ten beste gaf, smaakte naar meer, dus vindt op zaterdag 2 april de tweede editie ervan plaats, wederom ten bate van Unicef en ook weer met medewerking van de KBO-kookclub ‘Mannen met Pannen’. Het publiek kan die avond dus niet alleen genieten van het entertainment dat de jonge muzikanten van Volharding voorschotelen, maar ook van allerlei overheerlijke mini-gerechtjes.

De versnaperingen zijn zoveel mogelijk afgestemd op de nummers die ten gehore worden gebracht, waarbij te denken valt aan een stokbroodje met Franse kaas bij ‘Vive la France’ en een fruitspiesje bij een tropisch muziekstuk. Jumbo supermarkt Steenbergen sponsort alle ingrediënten voor de culinaire verwennerij en de opbrengst van het smaakconcert komt ten goede aan Unicef.

Plumpy’Nut

De organisatie wil hiermee de boodschap overbrengen dat goede, dagelijkse voeding niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Wereldwijd zijn 162 miljoen kinderen chronisch ondervoed, met veel gevallen van kindersterfte tot gevolg. Unicef strijdt met de extra voedzame Plumpy’Nut (een pasta van pinda’s, verrijkt met vitaminen, mineralen en melkpoeder) tegen deze schrijnende problematiek. De behandeling van een ondervoed kind met Plumpy’Nut kost tien euro voor anderhalve week.

Kaartverkoop

Een uitstekend doel om zoveel mogelijk geld voor in te zamelen, vinden ze bij JONG Volharding. Het smaakvolle concert begint om 19.00 uur en wordt, evenals vorig jaar, ten beste gegeven in de aula van ’t R@velijn, waar ditmaal een podium komt te staan, zodat het orkest voor de bezoekers beter te zien zal zijn. Kaarten kosten 7,50 euro p.p. (4 euro voor kinderen t/m 12 jaar) en zijn te koop bij Primera De Gilles in de Kaaistraat.