Slos tv zendt dagelijks uit tijdens 50e Kleine Tour

STEENBERGEN – Wie tijdens de Kleine Tour geen gelegenheid heeft te gaan heeft geluk. Krista en Sieb, TV makers bij de Slos, maken dagelijks beelden van de spellen, de karavaan en nog veel meer. Ter ere van 50 jaar Kleine Tour is het thema voor dit jaar ‘Terug in de tijd’.

We gaan terug in de tijd, maar wel met nieuwe items

Samen staan Sieb en Krista voor een flinke uitdaging. Ze gaan op allerlei manieren de Kleine Tour vastleggen.  Van opnames tot uitzending, alles met zijn tweeën. In de studio hangt de planning nadrukkelijk aan de wand. Vanaf maandag, tijdens de start van de Kleine tour tot en met zaterdag de prijsuitreiking. Overal maakt het tv duo opnames van. “We hebben een aantal items in het programma” legt Krista uit. “Ik heb een item ‘Kriss kross met Krista’. Elke dag bij de eerste rustplaats maakt ik een vlog. Ik interview iedereen die ik tegenkom. Rennertjes, ploegleiders, maar ook ouders die de Kleine Tour op de fiets volgen.” Daar neemt Sieb ‘Groetjes van….’ op.  “Veel rennertjes doen groetjes aan bijvoorbeeld hun sponsor of familieleden wensen de rennertjes succes. Iedereen mag aan iedereen de groeten doen’ zegt Sieb. “Natuurlijk nemen  we onderweg ook beelden op. Mensen die niet in de gelegenheid zijn zelf aanwezig te zijn zien toch beelden van de Kleine Tour.” Naast deze items is er dagelijks een rebus. De uitkomst is altijd een oud winnaar of winnares, of een oud-miss. Wie denkt het juiste antwoord te weten kan dit mailen naar rebus@slostv.nl. Aan het einde van de Kleine Tour wordt uit alle goede inzendingen een winnaar getrokken. Deze winnaar ontvangt een direct klaar camera! Het weerbericht heeft ook een metamorfose ondergaan. Sieb en Krista houden nog een beetje onder de hoed hoe het gaat worden, maar spektakel is gegarandeerd.

Het is wel spannend, we doen alles met ons tweetjes

Ook voor Krista en Sieb zijn het lange dagen tijdens de Kleine Tour. ’s Morgens verzamelen ze bij de studio. Dan zetten ze nog even de puntjes op de i. Kijken of alle apparatuur in orde is en geen ze op pad. In een gesponsorde auto. Onderweg maken ze beelden van de spellen, gaan daarna naar de rustplaats en bouwen ze op. Als de karavaan weer vertrekt ruimen ze op, en proberen weer een aantal leuke beelden op te nemen. “Het is altijd zo leuk en gezellig” vertelt Krista. “Overal waar we staan te filmen zwaaien de deelnemers. Iedereen vindt het leuk op de film te staan, en wij vinden het leuk om zoveel mogelijk mooie beelden te maken.” En er zijn veel beelden. Daar heeft het duo een speciaal item voor gemaakt. ”Wie een kijkje in het verleden wil, moet zeker kijken!” volgens Krista. “En vergeet ook Sieb’s spelonderdeel niet.” vult Sieb aan. “We hebben een vol programma, met onderdelen van toen en nu.” Wie nieuwsgierig is kan elke dag afstemmen op Slos tv. Maandag en donderdag vanaf 21.00 uur, de overige dagen vanaf 20.30 uur.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl