Slijterij Veraart blijft Slijterij Veraart maar krijgt nieuwe eigenaar

STEENBERGEN – Al langere tijd lonkt het genoeglijke Frankrijk voor het echtpaar Wim en Ria Veraart. In het plaatsje ‘Le Gare’ – omgeving Ardesch en Nimes – hebben ze een huis laten bouwen. Tot nu toe nog slechts een vakantieverblijf dat volgens de plannen een serieuzer karakter krijgt doordat het tweetal er de helft van het jaar wil gaan wonen. Wel blijft ook Steenbergen in de picture en met plezier zullen ze de ontwikkelingen van de nieuwe eigenaars van de Slijterij gaan volgen. Per 1 augustus zijn dat Marlieke Krijger (21) en Remy Dekkers (22).

Deze jonge ondernemers gaan met veel enthousiasme in de slijterij van start. Zij krijgen rugdekking en steun van de ouders van Marlieke: Marinus en Marina Krijger, eveneens Steenbergenaren. Het jonge tweetal beschikt over horeca-ervaring en weet in die hoedanigheid al het nodige van wijn en overige dranken. “En we genieten tijdens ons werk ook van het contact met mensen. Dat zullen we in onze nieuwe winkel ook zeker hebben en dat trekt ons bijzonder”, zo laten de twee nieuwe ondernemers weten.
Het idee voor de overname van de slijterij kwam in eerste instantie van vader Marinus, een klant van de slijterij, die in een gesprek met slijter Wim hoorde van zijn plannen om de slijterij over te doen.  

Al genoeg plannen

Zijn idee kreeg gretig bijval. “De slijterij heeft een uitstekende naam en een goede klantenkring. We zijn dan wel buiten het directe winkelcentrum gevestigd, maar hebben goede parkeermogelijkheden en dat is zeker belangrijk. Daarnaast gaan we ook nadrukkelijk online verkopen via een webshop. Daarnaast gaan we proeverijen organiseren en zullen daarbij samenwerken met onze huidige werkgever René Vermeulen en Astrid van de Par van het Spuihuis. En we blijven zeker ook de levering van dranken aan feesten, partijen en de horeca verzorgen en leggen ons toe op het leveren van relatiegeschenken”, zegt het tweetal.

“Gezellig feestje”

Wim en Ria Veraart zullen de twee nieuwe ondernemers de komende maanden nog inwerken. Hoewel ze hun leven lang met veel plezier de slijterij hebben gerund, kijken ze wel uit naar de hoeveelheid vrijetijd die gaat komen. “Het was hier in de slijterij altijd een gezellig feestje”, stelt Wim Veraart. De slijterij heeft een grote vaste klantenkring en zorgt er met tal van aanbiedingen voor aantrekkelijk te blijven. “Want de concurrentie is groot, dus is het zaak om je flink te onderscheiden”. Zelf startte het echtpaar in november 1996, toen ze de slijterij overnamen van Ad en Joke Veraart. Toen nog in de Beerenstraat, waar de Veraarts een lange historie hebben. Op 24 maart 1999 verhuisde de slijterij naar de huidige winkel op de Oostdam en vandaaruit leverde Veraart ‘barretjes en tapjes’ voor feesten en partijen, terwijl ook tal van horecagelegenheden in de regio werden bevoorraad.

Factuur uit 1929

En de slijterij werd bekend om het enorme assortiment Whisky waarover wordt beschikt. “Hiervoor weten velen ons ook te vinden”, stelt Wim Veraart.
Hij laat overigens een factuur zien die hij geschonken kreeg door Cuelenaere. Het is er een uit 1929 voor levering aan het bedrijf. “Dat is toch mooi hé. Kijk de naam van drukkerij Vermeulen staat er ook op, want die heeft de facturen destijds al gedrukt”.

 Door: Peter Vermeulen