‘Slecht weer houdt ons niet tegen om Koningsdag te vieren’

STEENBERGEN – Stichting Feestcomité Steenbergen ziet ondanks de barre weersomstandigheden geen redenen om het programma voor vanavond en morgen aan te passen, met dien verstande dat er met de kinderspelletjes in de Kaaistraat morgenmiddag wel beschutting is gevonden in het leegstaande pand van Scapino. ,,Zolang het niet gaat onweren en extreme windstoten uitblijven, waardoor het ontverantwoord zou worden om activiteiten buiten doorgang te laten vinden, laten we ons door de regen en de kou zeker niet tegenhouden,’’ stelt voorzitter Erik Raijmaekers van het feestcomité.

De organisatie is niettemin erg blij met het aanbod van winkelier Kees de Bruin, die het leegstaande pand van Intertoys in de Blauwstraat gratis beschikbaar heeft gesteld voor dertig kinderen die aan de vrijmarkt willen meedoen. Dankzij de voorzitter van Retail Platform Steenbergen is het nu dus ook mogelijk om met de kinderspelletjes (deels) uit te wijken naar het pand van Scapino.

WC Experience

,,Verder hopen we dat, tussen de buien door, zoveel mogelijk activiteiten gewoon buiten kunnen plaatsvinden,’’ aldus Raijmaekers. Voor het optreden van de WC Experience, vanavond op de Markt, zijn wel extra tenten geplaatst. ,,Het publiek kan zodoende redelijk beschut staan, maar ik zou ook willen zeggen: trek een regenjas aan en laat je niet tegenhouden.’’

Droge kleren

De battles voor de wat oudere jeugd en volwassenen, die zich morgenmiddag gaan voltrekken, blijven hoe dan ook op de Markt. ,,Er zijn ook spellen met water, dus de deelnemers weten toch al dat ze droge kleren mee moeten nemen,’’ besluit Raijmaekers.

Dinteloord

De Oranjevereniging in Dinteloord heeft ondertussen het zekere voor het onzekere genomen en een groot deel van de activiteiten die daar vanavond en morgen worden gehouden verplaatst van het Raadhuisplein naar Het Dorpshuis en De Buitelstee. De Kreekloop komt bovendien te vervallen.