Slaperige Zwarte Pieten op basisschool Merijntje

NIEUW-VOSSEMEER – De kinderen van basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer riepen zich vanmorgen de longen uit het lijf om Sinterklaas wakker te krijgen, maar tevergeefs. Tot opeens de deuren van de Vossenburcht open gingen en de Sint met een aantal van zijn Zwarte Pieten tevoorschijn kwamen.

Omdat ze heel de nacht schoentjes hadden gevuld, konden ze het niet meer redden om naar het logeerhuis in Steenbergen te gaan. 

Met hun knuffelbeesten en logeerkoffer nog in de hand, staken de nog slaapdronken Pieten het speeltuintje over naar het schoolplein van Merijntje. Terwijl de bel-Piet al volop aan het klingelen was, verloor de fiets-Piet onderweg zijn koffertje met logeerspullen.

In de hal van de school moesten ze van Sinterklaas eerst hun tanden poetsen met een mega-tandenborstel. Pas toen kregen ze een warm onthaal van alle leerlingen.

In de gymzaal zongen de kinderen van groep 1 en 2 een speciaal liedje en zij deden ook  een dansje voor de Sint en zijn Pieten. Maar ook Sinterklaas zelf had een iets in petto voor de kinderen en de leerkrachten. Juf Maudy werd door de Pieten opgehaald om samen met hen de Macarena te doen. En dat kon ze heel goed, volgens de kinderen.