Slapen als een roos in de buitenlucht

STEENBERGEN – Het is op het eerste gezicht misschien even wennen, maar de buitenbedjes die bij kinderopvang Zo in de Watertoren staan, blijken een echte aanwinst. Op de open ochtend mochten geïnteresseerde ouders vorige week een kijkje nemen bij de kinderopvang die sinds vorig jaar in een gebouw achter de watertoren is gevestigd.

“Het buiten slapen is een mogelijkheid die wij de ouders bieden en waar ze zelf voor kunnen kiezen. De kinderen slapen er heerlijk, met het geluid van de ruisende blaadjes van de bomen die om ons plein staan”, vertelt Claudia Bervaes, manager bij Zo in de Watertoren.
Ze heeft de 2-jarige Lotte al in haar slaapzak gestopt waarna ze het meisje in een van de buitenbedjes legt. Lotte vindt het prima, en zuigt gemoedelijk op haar duimpje als het deurtje dicht gaat. Door het gaas van het deurtje kan de frisse buitenlucht binnenstromen.
In Scandinavische landen is het al langer gebruikelijk om kinderen buiten te laten slapen. Het zou voor meer weerstand zorgen bij de kleintjes. Ze slapen langer, zijn fitter en eten beter.

Huiselijke sfeer

Sinds augustus staan er vier buitenbedjes en die bevallen dus goed. “Het past bij de opvang zoals we die hier hebben; we hebben een huiselijke sfeer met een fijne buitenruimte en een moestuin erbij”, aldus Bervaes.

En hoewel er zich op deze open ochtend nog geen belangstellenden hebben gemeld, merkt ze dat de vraag naar kinderopvang weer toeneemt. “We hebben absoluut een dip gehad, maar je merkt nu dat er weer een stijgende lijn inzit.”