Slachtoffer schietpartij Dahliastraat zwaargewond

STEENBERGEN – Het slachtoffer van de schietpartij in de Dahliastraat is dezelfde 68-jarige man die daar drie maanden geleden werd neergeschoten, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Hij is vanochtend, nadat meerdere kogels op hem werden afgevuurd door een nog voortvluchtige dader, ter plekke gereanimeerd en zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

De man stapte waarschijnlijk net in of uit zijn auto die halverwege de straat, tegenover zijn huis, geparkeerd stond. Mogelijk stond de onbekende schutter hem al op te wachten, in een vlakbij gelegen brandgang. De dader loste vijf of zes schoten en ging er volgens zowel de politie als getuigen vandoor op een motorscooter, in de richting van de Azalea- en de Esdoornstraat, om zijn vluchtweg vermoedelijk via de Seringenlaan te vervolgen. 

Onder meer met behulp van een helikopter heeft de politie niet veel later de zoektocht ingezet naar de dader, waarover middels Burgernet het volgende signalement werd verspreid: donkere kleding, donkere helm, donker grijze motorscooter, windscherm, grote kentekenplaat. Het voertuig werd vervolgens door de politie aangetroffen in het Pottersbos, een natuurgebied aan de Moerstraatsebaan, van Steenbergen uit gezien net vóór Moerstraten.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest, gelegen op de stoep naast zijn auto, gereanimeerd worden, waarna hij per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam werd gebracht. Hij kwam er ditmaal dus veel slechter van af dan op 11 januari, toen een kogel hem in zijn been trof. Waarom hij tot twee keer toe doelwit is geworden van een koelbloedige aanslag, kan de politie op dit moment niet vertellen. Daarover hoopt zij meer duidelijkheid te krijgen door uitgebreid forensisch sporenonderzoek en buurtonderzoek dat nog in volle gang is.

In de omgeving van de (afgesloten) Dahliastraat valt te beluisteren dat de 68-jarige zich met criminele praktijken zou bezighouden of dat in het verleden heeft gedaan. ‘De vorige keer was een waarschuwing, nu zijn ‘ze’ gekomen om het af te maken’, vertellen omstanders, behoorlijk opgeschrokken door het hernieuwde geweld in hun wijk. ‘Je zult er maar net langs lopen of fietsen als zoiets gebeurt’.