SKS kiest voor carnavalsviering zonder publiek

STEENBERGEN – Stichting Karnaval Steenbergen heeft naar aanleiding van de huidige coronamaatregelen besloten om geen publiek toegankelijke activiteiten te organiseren met carnaval. In plaats daarvan wordt samengewerkt met SLOS TV en Filmcollectief Steenbergen. De dan geldende coronamaatregelen bepalen de ruimte die er tegen die tijd is.

“Ook al mochten de maatregelen half februari versoepeld zijn dan nog vinden wij het maatschappelijk onverantwoord om met grote of kleine groepen bij elkaar te komen”, zegt Richard Krijnen, voorzitter van de SKS.
Naast het afgelasten van de optocht gaat dit ook gelden voor andere activiteiten zoals het Snorrebal, het Snorrekusbal en ’t Spel op de Markt, zo laat de stichting weten. Voor dit Spel op de Markt wordt in een later stadium bekeken of het toch niet zonder publiek kan worden opgevoerd en gefilmd om het tijdens het carnavalsweekend uit te zenden op SLOS TV.

Leutige Flodder

De carnavalskrant verschijnt wel, de voorbereidingen worden hiervoor samen met de andere kernen uit de gemeente gemaakt en het is de bedoeling dat deze rond 16 januari wordt bezorgd.