SKS heeft kraam met ‘Strienestadse Ebbedingeskes’

STEENBERGEN – Ook dit jaar zal Stichting Karnaval Steenbergen (SKS) niet ontbreken op de Steenbergse jaarmarkt. De actieve carnavalsstichting verkoopt loten en richt een kraam in met ‘Strienestadse Ebbedingeskes’, waar de liefhebbers van carnaval zeker blij mee zijn.

De opbrengst van de loterij van vorige jaar werd gebruikt voor de bijzonder peuter- en kleutervoorstelling, waarvan velen hebben genoten. Door middel van die voorstelling werd de jonge jeugd bekend en vertrouwd met het carnavalsfeest. De loterij opbrengst van dit jaar is zo hoopt de Stichting voldoende om een prentenboek te kunnen maken dat ingezet wordt voor een programma op de basisscholen. De loten kosten een euro per stuk en mocht een koper niet in de prijzen vallen, dan kan het aangeschafte lot in de periode van 12 november tot en met 21 december ingeleverd worden bij poelier Vugts in de Blauwstraat. Daarmee kunnen vier gehaktballen gekocht worden voor de prijs van drie.

Memory spel

Een van de Ebbedingeskes op de jaarmarkt is een Memoryspel met 24 plaatjes van het Strienstadse carnaval. Dit spel is leuk voor jong en oud en is gemaakt in een beperkte oplage, waardoor het snel de status van collectors item zal krijgen.