Sjors Sportief krijgt warm welkom bij Merijntje

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer had vanmorgen de primeur. Als eerste school van de Gemeente Steenbergen mocht de school Sjors Sportief verwelkomen. Dat het groene mannetje de Vosmeerse school verkoos boven alle anderen was te danken aan Diederik Colombijn uit groep 8. Een tekening van zijn hand werd gekozen voor de kaft van het boekje dat bij het project hoort. En daar hoorde dan weer een mooie prijs bij.

Sjors’ tweelingbroer Sjors Creatief was overigens elders in het land aan het werk, maar dat neemt niet weg dat hij even belangrijk is voor het welslagen van het initiatief. De wethouder Cors Zijlmans en Cor van Geel ( op Merijntje ook wel bekend als ‘Opa Cor’) heetten Sjors van harte welkom in de Gemeente Steenbergen. Er was gekozen voor een duo-presentatie omdat Zijlmans verantwoordelijk is voor de sport terwijl Van Geel cultuur in de portefeuille heeft.

Gouden Gids

Sjors Sportief & Creatief is een initiatief van het Sport Stimuleringsfonds Nederland. Het is bedacht om kinderen kennis te laten maken met sport en cultuur zonder dat ze direct lid moeten worden van een vereniging. Zo’n zestig gemeenten uit heel Nederland zijn er inmiddels bij aangesloten. Het project bestaat uit een boekje en een website. In het boekje staan een groot gedeelte van de verenigingen die Steenbergen rijk is. “Het is als het ware de Gouden Gids van verenigingen uit Steenbergen,” licht sportcoach Ivo Boluijt toe.

Kinderen die interesse hebben in een van de activiteiten in het boekje kunnen zich via de website aanmelden. Althans vanaf woensdag 1 februari 15.00 uur want dan gaat de site pas in de lucht. De kids kunnen bij zoveel clubs en verenigingen snuffelen als ze maar willen. Zowel sportief als creatief.

Klompendans

De tekening van Diederik Colombijn werd gekozen door de vakjury vanwege het feit dat alle kanten van Sjors Sportief & Sjors Creatief erin belicht worden. Het ontwerp toont een jongen die in zijn zwembroek voor een schildersezel staat met in de ene hand een hockeystick en in de andere een penseel. Al schilderend doet hij de klompendans met een bal aan de voeten. “Soms zegt een plaatje meer dan duizend woorden,” aldus de beide sportcoaches van de gemeente Steenbergen, Lieke van Dongen en Ivo Boluijt. Diederik’s prijs bestond uit een groot net met allerhande sportartikelen. Hij kreeg het uit handen van Rick Roovers van de Rabobank Zuidwest-Brabant. De bank is hoofdsponsor van het project.

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Courant