‘Sinterklaasje kom maar binnen’ op de Welberg

WELBERG – Zou de goede Sint wel komen, nu hij het weer zo lelijk vindt? Natúúrlijk wel! Sinterklaas heeft wel voor hetere vuren gestaan, dus hij liet de kindertjes van Welberg vanmiddag zeker niet in de steek. In verband met de storm, bleef de intocht echter wel achterwege en kwam de goedheiligman rechtstreeks naar gemeenschapshuis De Vaert.

Voordat hij daar arriveerde, brachten zijn Zwarte Pieten de kleintjes al volop in de stemming met leuke liedjes en dansjes. Toen de Sint ook eenmaal binnen was, kon de geplande kindermiddag beginnen, met de uitvoering van het toneelstuk ‘Sinterklaas… de sleutel is kwijt’.

De pakjespiet bleek een baaldag te hebben, dus belde de Sint een hulppiet. Die bedacht echter dat hij de pakjes voor de kinderen van Welberg beter kon verkopen, om er een mooi huis en een dure auto van te kopen.

De Sint vertrouwde het voor geen meter en vroeg de 4-jarige Naomi Helmons te vragen wat er aan de hand was. De kinderen hadden van tevoren bovendien het verzoek gehad om een sleutel te maken, waarvan er gelukkig eentje paste op de schatkamer, zodat het allemaal toch nog goed kwam.

Foto’s Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl