Sinterklaas komt per bakfiets aan op de Nieuwe Veste

STEENBERGEN – Amerigo, het paard van Sinterklaas mocht zich vanmorgen nog even gedeisd houden. De schimmel heeft immers nog een drukke dag voor de boeg en zeker nu de wind zo hard door de bomen waait, leek het z’n baasje beter om het dier wat rust te gunnen en met alternatief vervoer op stap te gaan naar de Nieuwe Veste.

Zodoende arriveerde de Sint vanmorgen met een bakfiets bij de basisschool aan de Stadshillen, waar de leerlingen hem enthousiast ontvingen. De kinderen vonden het ook wel spannend en interessant, zo’n afwijkend vervoermiddel.

Nadat hij op het schoolplein de nodige handjes had geschud, kreeg Sint Nicolaas binnen een muzikaal programma voorgeschoteld, want ook de Nieuwe Veste kent sinds enige tijd een schoolorkest en de leerlingen daarvan wilden graag laten horen wat zij al kunnen.

Het repertoire bestond voor de gelegenheid natuurlijk uit een aantal bekende Sinterklaas-liedjes. Toen één van de Zwarte Pieten het stokje van de dirigent overnam, ontstond er echter een kakofonie van geluid, waarop zijn collega’s maar snel besloten om lekker met de kinderen te gaan dansen. Vervolgens brachten de Sint en zijn Pieten ook nog aparte bezoekjes aan elke groep.