Sinterklaas en het mysterie van de verdwenen ambtsketting

STEENBERGEN –  Een burgemeester die laat weten dat hij zijn ambtsketting kwijt is en Sinterklaas die vandaag voor het eerst in het ‘Oh, kom er eens kijken’-journaal van Studio Staf te zien is. De kinderen van de gemeente Steenbergen hadden allang in de gaten wat er aan de hand was, maar voor menig volwassene duurde het wat langer voordat de pepernoot viel. De komende dagen zullen we zien hoe het afloopt met het mysterie van de verdwenen ambtsketting. Voor alle zekerheid vraagt burgervader Ruud aan alle kinderen om een nieuwe ketting voor hem in elkaar te knutselen. Stel je voor dat hij de Goedheiligman dit weekend welkom moet heten in zijn alledaagse kettinkje!

Vanmiddag verscheen een persbericht dat de burgemeester zijn ambtsketting kwijt zou zijn. Na de laatste raadsvergadering verdween het sieraad en was tot op heden onvindbaar. Van den Belt riep het publiek op om mee te helpen zoeken. Dit publiek bleek nog niet helemaal in de Sint-stemming waardoor het bericht via de media een beetje een eigen leven ging leiden. Gelukkig waren er genoeg ouders en grootouders met kinderen in de juiste leeftijd die de vinger op de marsepeinlijke plek legden. De kans is namelijk groot dat het hier om een typische Pietenstreek gaat. Een echte roetpoets dus, die het inmiddels zelfs tot Omroep Brabant en Radio 538 wist te schoppen. Wat een surprise!

Verbinding verbroken

Ook bij het ‘Oh, kom er eens kijken’-journaal kwam de verdwijning aan de orde. Of de Sint meer weet van de verdwenen ambtsketting, is onduidelijk. Juist op het moment dat presentator Sieb hem die vraag stelde, kreeg de laptop van de Sint kuren en werd de verbinding verbroken. Een ongeluk komt nu eenmaal nooit alleen.

Mogelijk dat de aflevering van morgenavond (18.00 uur bij de SLOS) opheldering biedt. Tot die tijd vraagt Van den Belt of ieder ogen en oren wijd open wil houden en eventuele tips door wil geven via kabinet@gemeente-steenbergen.nl

Het ‘O, kom er eens kijken’-journaal van vanavond is onder meer terug te zien via de facebookpagina van de gemeente Steenbergen.

(Door Dasja Abresch)