Sint zondag op bezoek in Welberg

WELBERG – Na de landelijke intocht van zaterdag 12 november in Maassluis, wacht Sint Nicolaas weer een druk programma, waarbij hij in alle steden en dorpen van Nederland wordt verwacht. In zijn volle agenda heeft de goedheiligman natuurlijk ook weer een plaatsje gereserveerd voor een bezoek aan Welberg. Dat staat gepland op zondag 20 november.

Alle kinderen en hun (groot)ouders kunnen zich dan verzamelen op de parkeerplaats bij gemeenschapshuis De Vaert. Daar vandaan gaat het om 13.00 uur – onder aanvoering van een Zwarte Pietenband – richting de Hoogstraat, om op het parkeerterrein van sportpark ’t Zandbaantje Sinterklaas te verwelkomen.

Aansluitend is er een rondrit over het dorp, door de Hoogstraat, Kapelaan Kockstraat, Corneliusstraat, Ambrosiusstraat, Wit Kruis, Karthuizerstraat, Van Nispenstraat, JF Kennedystraat, Wit Kruis, Corneliusstraat, Laurentiusdijk en de Pastoor Kerkerstraat. Op het schoolplein van de Pius X worden daarna ballonnen opgelaten en voorts kan iedereen in De Vaert terecht, waar een Pietenspel wordt opgevoerd met als titel ‘Sinterklaas… de sleutel is kwijt!’

De vraag aan alle kinderen is om van tevoren een sleutel te maken en die mee te brengen, om te kijken of die past op de deur van de pakjeskamer. Ook mogen zij natuurlijk tekeningen en kleurplaten meebrengen voor de Sint, of als zij dat willen een voordrachtje doen, bijvoorbeeld met het instrument dat zij kunnen bespelen. De Pietenband en dj Willem zorgen voor de muzikale omlijsting.