Sint Nicolaas laat zich niet van de wijs brengen op Pius X

WELBERG – Hoeveel valse noten de Zwarte Pieten ook rondstrooiden, het schoolorkest van de Pius X liet zich vanmorgen niet van de wijs brengen en toen de Sint hoogstpersoonlijk het dirigentschap op zich nam, werd het helemaal een harmonieus geheel op de Welbergse basisschool.

Sinterklaas bewees dus maar weer eens van alle markten thuis te zijn bij zijn bezoek aan de Pius X, waar ook schoolmascotte Tino enthousiast meedeed aan de muzikale ontvangst van de goedheiligman. ,,Jullie mogen wel héél trots zijn,’’ vond Sint Nicolaas, nadat hem ter ore was gekomen dat het schoolorkest nog maar een paar keer had gerepeteerd en toch al zo goed een aantal Sinterklaasliedjes speelde.

Eén van de Zwarte Pieten vertelde al drie jaar op les te zitten, maar dat was niet bepaald te horen aan zijn trompetspel.

Ook werd met alle kinderen van de school nog een ritmische muziekuitvoering ten beste gegeven. ,,Allemaal dankzij het project Spelenderwijs van Volharding,’’ wist de Sint. ,,Dat verdient een groot applaus!’’