Sint krijgt (blok)fluitconcert

STEENBERGEN – Claudia de Groen meldt dat ze goed nieuws heeft. Ze verwacht dat er bij de aankomst van Sint Nicolaas in Steenbergen – op zondag 19 november – niet voldoende noten zijn. En daarom heeft Volharding het plan opgevat om zelf noten te gaan maken.

Om dit te kunnen doen is gebruik gemaakt van de kennis die muziekvereniging Volharding van het noten maken heeft. Alle kinderen zal zondag worden geleerd om noten te spelen op een blokfluit.

“We gaan alle kinderen – naar verwachting 200 – samen leren blokfluiten. Dit aanleren doen we op een speelse manier en binnen een kwartier is het gepiept: dan spelen alle kinderen voor Sinterklaas "o pepernoot" onder begeleiding van een pietenband. Het wordt vast een prachtig schouw- en hoorspel. 200 Kinderen met een knal blauwe blokfluit die samen een Sinterklaaslied spelen”, aldus Claudia de Groen.

Het (blok)fluitconcert voor de Sint is een kick-of voor een blokfluitproject dat aansluitend een maand lang op alle Steenbergse basisscholen loopt. Tien groepen 3 en 4 krijgen een maand lang blokfluitles in de klas. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Muziekvereniging Volharding en door Rotary Steenbergen, die voor dit project 250 blokfluiten gesponsord heeft.