Sint kreeg warm onthaal in een zonovergoten Kruisland

KRUISLAND – De weergoden waren Sint en zijn bootpieten goed gezind bij de aankomst onder de Commissaris Van der Hartenbrug nabij het Gastels Veer. Even warm en hartelijk was de ontvangst die de goedheiligman ten deel viel. Vrolijk was hij ook, Sinterband W’oorkus Digt speelde er vrolijk op los.

Rob Rijshouwer, de voorzitter van het Oranjecomité Kruisland, sprak namens alle belangstellenden een welkomswoord en terwijl de Sint plaats nam in het rijtuig dat hem naar Kruisland zou vervoeren, kregen de kinderen en hun begeleiders de kans om Sint Nicolaas op een eveneens bijzondere manier te volgen. Van de speciale treintjes waarin dat kon werd met veel plezier gebruik gemaakt.

Halverwege vond een ‘band’wissel plaats: harmonie Sint Cecilia nam de muzikale taak van W’oorkus Digt over en begeleidde de stoet naar dorpshuis Siemburg.

Hier werd een leuk kinderprogramma gepresenteerd. Al ging dat niet meteen zoals gewenst: de verbinding die de twee satalietpieten tot stand wilden brengen haperde, tot gelukkig de juiste schotel werd gevonden. Met veel plezier konden de aanwezigen vervolgens kijken naar leuke filmbeelden en genoten zij van een geslaagde middag.

Foto’s en tekst: Peet Dalmeijer © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl