Sint komt per helikopter aan in de Welberg

WELBERG – De stichting Ontspanning Voor Welberg kondigt al weken aan dat de intocht van Sinterklaas in het dorp de meest spectaculaire ooit wordt en daar bleek vanmiddag niks aan gelogen. Niks stoomboot, niks schimmel, nee, een helikopter! Rond de klok van een uur landden de goedheiligman en zijn hoofdpiet veilig en wel op het voetbalveld van Sc Welberg. Daar keken ruim honderd kinderen ademloos toe hoe de Sint vanuit de lucht naar beneden kwam.

Voorafgaand aan de landing werd in de kantine van de voetbalclub het verhaal van ‘Kareltje en het Grote Boek van Sinterklaas’ op een groot scherm afgedraaid. De afgelopen week hadden de kinderen daar al iedere dag een aflevering van kunnen bekijken via de Facebookpagina van Ontspanning Voor Welberg.

Met volle teugen

Aan het eind van de film schakelde de camera live over naar de helikopter waarin Sint en Piet op dat moment onderweg waren naar de Welberg. De goedheiligman genoot met volle teugen van deze ervaring en overweegt nu om zijn eigen exemplaar aan te schaffen. Die moet dan natuurlijk wel rood zijn met een groot geel kruis erop.

In de kraag gevat

Na de landing werd de Sint welkom geheten door burgemeester Ruud van de Belt. Direct daarna rekenden de Pieten af met Kareltje die het Sint in de afgelopen week wel erg moeilijk heeft gemaakt. Hij stal het Grote Boek en eiste daarvoor tien kilo pepernoten. Met hulp van bakker Broek en de leerlingen van de Pius X werden deze betaald. De slimme bakker Bart Broek smeerde de zak in met speciale lijm. Zodoende liep Kareltje al honderd uur lang met de zware zak rond. De deugniet werd vanmiddag in de kraag gevat door de kinderen van de Welberg die hem overdroegen aan de Pieten. Hij moest zijn excuses aanbieden aan de kinderen en de Sint. Ware kindervriend die Sinterklaas nu eenmaal is, vergaf hij het Kareltje natuurlijk direct.

Vanmiddag gaat het feest nog volop verder in gemeenschapshuis De Vaert waar de Pieten nog een mooi toneelstuk opvoeren, er volop gezongen en gedanst wordt en er voor ieder kind een snoepzak is.

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen