‘Sint kan nu nog niet met al te grote boot in Dinteloord komen’

DINTELOORD – Het wordt nog één keertje passen en meten voor Sint Nicolaas, bij zijn aankomst in Dinteloord. ,,Hij kan niet met een al te grote boot komen,’’ stelt wethouder Cors Zijlmans. Het risico bestaat immers dat het vaartuig dan ergens aan de grond loopt in het dichtgeslibde havenkanaal, zoals dat de goedheiligman twee jaar terug ook al eens overkwam. Door groot onderhoud aan de watergang uit te gaan voeren, wordt dat probleem volgend jaar verholpen.

Sinterklaas was de afgelopen jaren beslist niet de enige die vastliep in de modder, dat overkwam volgens burgemeester en wethouders meerdere pleziervaarders, zo blijkt uit het collegevoorstel aan de gemeenteraad, die volgende maand moet beslissen over de uitgave van 1 miljoen euro t.b.v. van het groot onderhoud.

Onder de werkzaamheden valt, naast het baggeren, ook de vervanging van de beschoeiing aan de kant van de Havenweg. Ook de beschoeiing aan de andere kant van het water is aan vervanging toe, aldus wethouder Zijlmans, maar de grond daar is grotendeels eigendom van particulieren, met wie de gemeente hierover gaat praten. Daarbij komen ook de bestaande aan- en afmeerplekken aan de orde, die de vaarbreedte van het havenkanaal in de huidige situatie beperken.

De opknapbeurt van het havenkanaal gaat naar verwachting in januari of februari van start.