Simple Dribble pakt uit tijdens 20e Hemelvaartstoernooi

STEENBERGEN – Aanstaande donderdag bruist het stadshart van Steenbergen opnieuw. Met alle activiteiten van de groots opgezette officiële opening van de haven net achter ons hoeft ook op Hemelvaartsdag niemand zich in Steenbergen te vervelen. De winkels zijn open, er zijn modeshows in het winkelhart, kinderattracties, een proeverij, een old-timer-show en er is de twintigste editie van het buitenbasketbal toernooi van Simple Dribble op de Steenbergse Markt. 

Vanwege dit ‘jubileum’ pakt de Steenbergse basketbalvereniging groots uit. Naast het toernooi worden namelijk de hele dag clinics gegeven en dit jaar komt hiervoor Henk Pieterse naar Steenbergen. “Pieterse is de nummer één clinic-man van Nederland. Hij is letterlijk en figuurlijk een grootheid op basketbal gebied. Meervoudig international, oud-speler van Oranje en full time clinic prof. Een clinic bij hem wordt dus super”, vertelt voorzitter Anton Kerbusch van Simple Dribble trots. 

Hij licht verder toe dat er die dag heus nog wel gebasketbald gaat worden. Vanaf 14:00 uur start het toernooi voor volwassenen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten op basketbal gebied. Dit alles voor de jeugd vanaf circa vier jaar. Zo zijn er shootgames, jeugdclinics, jeugdwedstrijden en is er een speciaal springkussen. Daarnaast is er volop muziek en zijn de terrassen geopend. Ook de vaste Simple Dribble mascotte Sonko is de hele dag aanwezig en de ‘Kanjers’ – kinderen met een beperking – komen eveneens aan hun trekken. Zij krijgen in een apart groepje extra begeleiding.

Kortom volop activiteiten in het centrum van Steenbergen.