Shabby Harry’s in de wolken na succesvol optreden

STEENBERGEN – Zondag speelde de Steenbergse band Shabby Harry’s op het festival Popelucht in Etten-Leur. Ze verzorgden ’s avonds een optreden vanaf het hoofdpodium. Een prima plek om de debuut EP van de band te presenteren en die gelegenheid pakten de vijf muzikanten graag aan. “Het was een fantastisch optreden, met geweldig publiek op een voor ons gigantisch podium, waar we de ruimte hadden om compleet uit ons dak te gaan”.

“We hebben drie tracks opgenomen in Studio 195 in Wernhout. Dat was op zich al een unieke ervaring. Het is onze eerste EP en we vinden het fantastisch, maar ook super spannend”, vertelt Kaylian Harteveld, de leadzanger van de Shabby Harry’s. De band begon negen jaar geleden als coverbandje en besloot gaandeweg te stoppen met het coveren. “De sjeu was verdwenen en we wilden een nieuwe elan. Vandaar dat we zelf onze nummers gingen schrijven”.

Weer knallen

Dat bleek een goede beslissing, het gaf de juiste impuls. “Nu knallen we volledig bij elk optreden. Ze noemen ons niet voor niets de vijf wilde beesten”, vertelt Kaylian.
Dit jaar wonnen de Harry’s de voorronde van de wedstrijd voor opkomende bandjes: ‘Doe maar Vet’ in Etten-Leur. En het bleef niet bij deze winst alleen, ook de finale werd door de Shabby Harry’s gewonnen. Dat betekende een plek op het hoofdpodium van ‘Popelucht’ en daar hebben de bandleden zondagavond stevig van genoten.

‘Heerlijke sfeer’

“Het festival zelf was echt fantastisch. Er hing een heerlijke sfeer en we zijn heel goed verzorgd door de vrijwilligers van Popelucht. Het podium was voor ons doen gigantisch. We hadden alle ruimte om te bewegen en dat geeft voor ons nu net dat beetje extra motivatie om compleet uit ons dak te gaan. Dus voor onszelf was het optreden prachtig, maar ook in het publiek werd meegedanst en men vond het goed.
Onze aankondiger was Leon Quintus, die er meteen voor zorgde dat de sfeer bepaald was, nog voor wij zelf speelden. Bij onze toegift kwam Mischa Stachowitz, de bassist van Freeloader, bij ons op het podium om een potje mee te brullen.
Na het optreden stond er een rij bij onze merchandise. Mensen die onze EP echt graag wilden kopen. Dat is ontzettend bijzonder, voor ons een enorm trots moment”, zo vat Kaylian Harteveld deze ervaring samen.

Op de foto de vijf Shabby Harry’s: van links naar rechts: Sander Branderhorst (leadgitaar), Tomas van Berkom (basgitaar), Alex van Overveld (drums), Alex Jongens (ritmegitaar) en Kaylian Harteveld (leadzang).