Sfeervol passie- en paasconcert van zangvereniging Tavenu

DINTELOORD – Afgelopen zondagmiddag trok het passie- en paasconcert van zangvereniging Tavenu een honderdtal bezoekers. Die luisterden naar het lijdensverhaal van Christus en de zang van het vijfenveertig leden tellende koor dat onder leiding staat van Meike van Warmoeskerken.

Het concert werd gegeven in de Gereformeerde kerk van Dinteloord, een prachtig kerkje met een uitstekende akoestiek. Tijdens het concert verhaalde verteller Louis Schenkel een eigentijdse versie van het lijdensverhaal van Jezus, geschreven door Patrick Goverde. Er was ook muziek, het concert startte met prachtig inleidend pianospel van Patrick Goverde, de ervaren begeleider van een groot aantal koren, waaronder in de gereformeerde kerk van Dinteloord en Steenbergen. Sinds 2012 is hij overigens de vaste dirigent en organist van de koorgroep van de Gummaruskerk in Steenbergen.
Tijdens het concert speelde Patrick Goverde ook samen met de bedreven saxofonist Wim de Veth.

A capella

Tavenu zelf zong een twaalftal werken. Natuurlijk ontbrak Bach hierbij niet, maar ook zangstukken van Yiruma, Monk, Franck en bijvoorbeeld Reutter en Piazzolla kwamen aan bod. Het koor sloot af met ‘Verleih uns Frieden’ van Mendelssohn Bartholdy.
Alle zangstukken werden a capella gezongen, zoals bij Tavenu gebruikelijk is. Vooral wanneer er sprake was van de samenzang van de dames en heren kwam de kracht van het koor naar voren. De diepe warme klank kenmerkt inmiddels het koor.

Enthousiasme

Dirigent Meike van Warmoeskerken toonde zich tevreden. “Het is een enthousiaste groep zangers. Die ook trouw zijn aan het koor, want er is bijzonder weinig verloop. Voor mij is het heerlijk om met zo’n koor te werken. Iedere donderdag kom ik met veel plezier naar de repetitie”, vertelt de dirigent, die Tavenu al 14 jaar leidt.

Het in 1930 opgerichte zangkoor brengt een veelzijdig repertoire, zowel klassiek als moderne werken. Wekelijks repeteert het koor op de donderdagavonden vanaf 20:15 uur in de zaal van restaurant Thuis!. Nieuwe leden zijn overigens altijd welkom. Wie belangstelling heeft wordt uitgenodigd om eens vrijblijvend een repetitie te bezoeken.

Door: Peter Vermeulen