Sfeervol kerstconcert in kerkje van De Heen

DE HEEN – afgelopen zondag 17 december kreeg de naderende kerst op diverse plekken aandacht. Zo ook in het kerkje van De Heen, waar pianoleerlingen van Henny Besling van de Muziekschool Bergen op Zoom en dwarsfluitleerlingen van Bianca Jonkers een ruim twee uur durend kerstconcert verzorgden.

In het sfeervol ingericht kerkje werden de bezoekers bij binnenkomst getrakteerd op koffie met een luxe koek.  Na deze traktatie startte het concert, waarbij Henny Besling de presentatie verzorgde. Het muzikale programma bestond uit een variatie aan bekende, maar ook minder bekende kerstliedjes, gespeeld door zeer jonge beginnertjes en een merendeel aan jeugdige muzikanten van middelbare schoolleeftijd, die verrassend goed uit de hoek kwamen. De meer ervaren muzikanten brachten vervolgens de wat moeilijkere klassieke stukken van grootheden als Bach, Liszt en Debussy.

Bijzonder
De leerlingen werden begeleid door Sven Buuron (Percussie), Bas Abbenhuis (Bas) en de docenten Besling en Jonkers. Bijzonder was ook het optreden van Fiene Meijer op piano. Zij kreeg begeleiding van haar opa. Een pluim ook voor de dwarsfluitgroep die op hoog niveau van zich liet horen. Uit de gemeente Steenbergen namen onder meer Kristel Wittenberg, Maura van de Graaff en Carolien van Poortvliet aan de uitvoering deel.

Dank
Nadat het concert op sfeervolle wijze werd beëindigd met ‘Little Drummerboy’ volgde een dankwoord aan alle deelnemers en speciaal ook aan familie Van de Graaff, die de organisatie van het kerstconcert voor haar rekening had genomen en aan familie Van Trier voor het beschikbaar stellen van het kerkje. Wellicht krijgt dit kerstconcert een vervolg in 2018.