Sfeer in Steenbergse Roparunteams kan niet beter

STEENBERGEN – Goed eten en drinken is het devies voor de Roparunners, die natuurlijk zo fit mogelijk moeten blijven en een warme dag achter de rug hebben. Zowel bij de Stonemountain Runners als Door Dik & Dun is nog steeds sprake van een voorsprong op het schema dat de Steenbergse teams van tevoren hadden opgesteld. Zoals het er nu uitziet, arriveren de Stonemountain Runners rond de klok van half negen morgenochtend in Steenbergen, Door Dik & Dun arriveert hier vermoedelijk omstreeks tien uur.

Zes broden, veertig hamkaas-croissantjes, zes zakken kadetjes, 52 maaltijden (met dank aan brasserie Puur), 200 liter drinkwater, 350 liter douchewater, honderd pannenkoeken (met dank aan moeder Natasja), vier trays met sportdrank: Jacco Willemsen van de Stonemountain Runners somde vanmiddag het ‘verbruik’ van deze ploeg tot dan toe even op.

Bij Door Dik & Dun stond daarstraks de spaghettimaaltijd op het menu, die vrijdag werd bereid door de leerlingen uit de spraaktaalklas van basisschool Maria Regina, waarmee de kinderen met name hun juf – Mieke Raats – een groot plezier deden.

Zij heeft vanuit de ‘karavaan’ laten weten dat het flink puffen geblazen was vandaag en dat de aflossingen vanwege de hoge temperaturen wat korter waren dan gebruikelijk. Beide Steenbergse teams roemen de uitstekende sfeer in hun gelederen.

Doorkomstplaatsen

Grote delen van de tocht zijn de Roparunners overigens helemaal op zichzelf aangewezen. De publieke belangstelling voor het goede doelen-evenement begint pas echt toe te nemen in de gekende, Belgische doorkomstplaats Zele, gelegen tussen Gent en Antwerpen.

Eenmaal over de grens met Nederland, kunnen de deelnemers rekenen op een enthousiast onthaal in Ossendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren, natuurlijk in Steenbergen en Dinteloord, vervolgens onder meer ook nog in de Hoeksche Waard en uiteraard tijdens de slotkilometers door finishplaats Rotterdam.

Flink de sokken erin

Zoals Joop Zoetemelk in de Tour de France altijd zei dat Parijs nog ver was, hebben de Stonemountain Runners en Door Dik & Dun de Coolsingel ook nog niet in zicht. Het begint echter wel op te schieten. Ze zijn over de helft. Door Dik & Dun had om zeven uur bijna 270 kilometer afgelegd en nog een kleine 250 kilometer voor de boeg. De gemiddelde snelheid bedroeg op dat moment 12,72 km/uur (de planning was 12,5). De Stonemountain Runners hebben er helemaal flink de sokken in, zij gingen uit van 12,3 km/uur gemiddeld, maar zitten op 13,29, wat betekent dat zij inmiddels 290 kilometer onderweg zijn. Nog circa 225 te gaan.