Serious Request Steenbergen weer druk bezig voor het goede doel

STEENBERGEN – Voor het derde jaar op rij zijn Anniek Uitdewilligen en Minette van Duijn volop bezig om geld in te zamelen voor de eindejaarsactie Serious Request van Radio 3FM, waarvan de opbrengst deze keer – via het Rode Kruis – wordt aangewend voor de strijd tegen kindersterfte door gebrek aan hygiëne. Vanavond gingen voor dit goede doel zo’n honderd wandelaars op stap, voor een ‘rondje Welberg’.

In verband met het thema van dit jaar hebben Anniek en Minette eerder al 200 zeepjes gemaakt, waarvan het grootste deel inmiddels is verkocht. Bakkerij Van Broekhoven heeft bovendien speciale broodjes en cakes gebakken, die Serious Request Steenbergen voor het goede doel mocht verkopen.

Verder zijn er onlangs lege statiegeldflessen opgehaald in de wijk Zuid en met het inzamelen van leeggoed leveren ook de leerlingen van de Gummarusschool een belangrijke bijdrage aan de actie, waarvan de teller – voor aanvang van de wandeling van vanavond – al op ruim 1000 euro stond. De beide initiatiefneemsters gaan de totaalopbrengst komende zaterdag zelf weer afleveren bij het Glazen Huis van 3FM, dat dit jaar in Leeuwarden staat.