Senioren voetbalvereniging Steenbergen weer (gedeeltelijk) de wei in

“Eindelijk weer eens iets leuks te doen op zaterdagmiddag”, was de veelgehoorde opmerking van spelers en begeleiders van de elftallen van Steenbergen 4 en 5, die zaterdag 6 maart een onderlinge oefenwedstrijd hadden geregeld. Door de kleine versoepelingen van de corona overheidsmaatregelen is het ook voor seniorenvoetballers van amateurverenigingen vanaf 3 maart weer mogelijk om in groepsverband een balletje te gaan trappen. Althans voor die spelers welke jonger zijn dan 27 jaar. En daar lieten de spelers van Steenbergen 4 en 5 geen gras over groeien. Maar tegelijk is dat dus balen voor al die ‘ouderen’, want die mogen nog niet.

Voor de seniorenteams van v.v. Steenbergen betekent dit dat de elftallen van zaterdag 3, dames 30+, zondag 2 en het veteranenteam voorlopig nog aan de kant moeten blijven,  omdat die elftallen grotendeels of helemaal bestaan uit spelers ouder dan die gestelde leeftijdsgrens van 27 jaar.

Afgelopen maandagavond werd tijdens de corona persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge duidelijk dat het voor die leeftijdsgroep vanaf 16 maart wordt toegestaan om in groepen van maximaal 4 personen te gaan sporten.

Voor de spelers van de genoemde elftallen betekent dat dus dat er getraind kan worden in groepjes van 4 personen, maar dat wedstrijden spelen voor hen nog niet mogelijk is.

Nog wel veel beperkingen

De spelers die dus wel mogen kunnen weer in groepsverband trainen. Tevens mogen er onderlinge wedstrijden worden gespeeld tegen andere teams van dezelfde vereniging. Wedstrijden tegen teams van andere verenigingen zijn nog niet toegestaan.
En ook is het nog niet toegestaan om de kleedkamers te gebruiken zodat de spelers dus in sporttenue naar het voetbalveld moeten komen en na afloop thuis moeten gaan douchen.
Maar misschien nog wel het meest vervelende is (maar in dit stadium wel begrijpelijk) dat ook de 3e helft nog niet ‘gespeeld’mag worden omdat ook de kantine voor aanvang, tijdens de rust en na afloop van de trainingen en onderlinge wedstrijden nog verboden terrein is.

Net zoals voor alle horecaondernemers betekent dat ook voor v.v. Steenbergen en alle overige voetbalverenigingen een groot vooral financieel gemis, maar ook het sociale gemis moet niet onderschat worden.
Lekker onderling napraten met ploeggenoten, supporters en andere collega-voetballers onder het genot van een drankje is er nog steeds niet bij. Maar goed, het begin is (een beetje) gemaakt en laat ons hopen dat het kleine perspectief wat premier Rutte ons afgelopen maandag heeft voorgeschoteld, vanaf begin volgende maand ook voor voetbalverenigingen een beetje meer ruimte gaat bieden.

Competitie 2020/2021 geannuleerd

Zoals iedereen ondertussen waarschijnlijk wel weet heeft de KNVB enkele weken geleden moeten beslissen om de lopende voetbalcompetitie 2020/2021 voor amateurs niet verder te laten uitspelen.
De meeste elftallen van v.v. Steenbergen hadden tot heden nog slechts 3 of 4 competitiewedstrijden gespeeld en de tijd is eenvoudigweg te kort om de nog te spelen wedstrijden allemaal af te werken in de nog resterende maanden.
Als alternatief speelt de KNVB momenteel met de gedachte om een zogenaamde regio-cup te gaan organiseren.
De bedoeling hiervan is om de voetbalverenigingen in te delen in diverse poules met verenigingen uit de directe omgeving, die dan onderlinge wedstrijden tegen elkaar kunnen gaan spelen.
Dit plan moet echter nog worden uitgewerkt en kan uiteraard alleen doorgang vinden als de corona beperkingen dusdanig worden versoepeld dat het weer mogelijk wordt om tegen collega verenigingen te mogen voetballen.

Zomeravondcompetitie

De laatste jaren organiseerde v.v. Steenbergen direct na afloop van de reguliere competitie de Autoschade Van Gils zomeravondcompetitie en ook dit jaar is het weer de bedoeling om dat populaire zomeravondvoetbal te laten plaatsvinden.
Uiteraard zal ook dat alleen mogelijk zijn als de corona maatregelen dat in de maanden mei en juni mogelijk maken. En het zal dat ook afhankelijk zijn van de behoefte bij de deelnemende teams.
Maar gezien het feit dat voetballen al vele maanden voor amateur beoefenaars niet mogelijk is, zal dat laatste naar verwachting geen probleem zijn.
De komende maanden wordt hopelijk duidelijk wat er allemaal mogelijk gaat worden en daarvan houden we alle voetballiefhebbers natuurlijk op de hoogte.

Voorlopig

Voor dit moment blijven de voetbalactiviteiten beperkt tot het trainen voor spelers tot en met 26 jaar en het spelen van onderlinge wedstrijden.
En daar kunnen alle voetballende leden van v.v. Steenbergen gebruik van maken.

Foto: Blije gezichten bij de spelers van Steenbergen 4 en 5 die afgelopen zaterdag een onderlinge wedstrijd tegen elkaar speelden.

Foto: Ook de spelers van de selectie van trainer Robin Borremans mochten weer bij elkaar komen om te trainen.


Foto: De speelsters van het Blauwwit dameselftal genoten er ook weer van dat er lekker getraind kon worden.

Beelden bij dit artikel