Semperkids genoten uitstekende belangstelling

NIEUW-VOSSEMEER – “We zijn super tevreden over het verloop van ons eerste themaconcert”, stelt Giscard van Tilburg. Hij is de echtgenoot van Marianne die dirigent is van de Semperkids, de jeugdafdeling van Semper Crescendo en woordvoerder naar aanleiding van het eerste solo-optreden van de kids.

Afgelopen vrijdagavond 7 december gaven de kids in de Vossenburcht hun themaconcert dat de titel ‘TGIF’ droeg. Dit staat voor de uitroep ‘Thank God it’s Friday’. Duidelijk bedoeld als knipoog naar school, maar ook naar de oefenavond die elke vrijdag in het dorpshuis wordt gehouden en waarop de kinderen veel plezier hebben.
Onder de bezielende leiding van Marianne van Tilburg en belangstellend oog van een honderdtal bezoekers speelden de Semperkids niet minder dan 14 muziekstukken (en een toegift). Deze werden afgewisseld met korte sketches waarbij Giscard van Tilburg een strenge schoolmeester speelde. “Ook dat was leuk, waarbij we interactie hadden met het publiek”.

Aspirant-leden ook in actie

“Ook namen onze aspirant leden deel aan het concert. Zij hebben nog niet echt zitting in het leerlingenorkest, want ze oefenen pas een kleine drie maanden op een instrument. Maar ze speelden bij twee nummers desondanks mee en hadden zo hun eerste concertervaring”, voegt Giscard van Tilburg toe. Hij deelt een compliment uit aan alle deelnemers en aan het adres van Niek Perdaems. “Die maakte prachtige foto’s van onze jonge muzikanten”.
De Semperkids zullen begin januari ook hun inbreng leveren aan het nieuwjaarsconcert van Semper Crescendo. Dat wordt eveneens in De Vossenburcht gehouden, maar hierover later meer.

Foto’s: Niek Perdaems © 2018