Semper Crescendo trots op muzikant: D-diploma “in the pocket”

NIEUW-VOSSEMEER – Afgelopen maandagavond 25 juni behaalde Jorn Knuit zijn D-examen. De saxofonist genoot daarbij een flinke publieke belangstelling. Bij Semper Crescendo zijn ze apetrots op hem, want Jorn Knuit is door de muziekvereniging opgeleid. Daarnaast heeft hij de vooropleiding conservatorium op ’t Rijks doorlopen. Twee weken geleden slaagde de muzikant voor zijn gymnasium examen, dus hij viert dubbel feest. Annika van Gaans meldt het volgende aan Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl

“Op 25 juni jl. heeft Jorn Knuit zijn D-examen behaald. Hij deed tijdens een concert in De Vossenburcht met maar liefst negen stukken, wat door de examinator Harry Bos als een “mammoetprogramma” werd bestempeld. Met medewerking van Maurick Reuser (piano), Joost Brandes (fluit), Bob Veldboer (gitaar) en Jeroen Schippers (bugel) speelde Jorn de sterren van de hemel. Hij  behaalde zijn diploma onder grote publieke belangstelling. Een groot aantal familieleden en kennissen kwam naar de Vossenburcht om  Jorn te supporten en te genieten van zijn concert. Dit werd vakkundig aan elkaar werd gepraat door zijn twee saxofoonleerlingen Thymen en Sven.  Harmonie Semper Crescendo is zeer trots op het jonge talent. Het zou zo maar kunnen dat u in de toekomst nog veel van hem gaat horen”, aldus Annika van Gaans.

Het D-diploma geeft recht op een opleiding op het conservatorium. Dat wordt overigens niet de keuze van de muzikant. Jorn Knuit begint namelijk een studie biologie in Utrecht.