Semper Crescendo Nieuw-Vossemeer laat van zich horen

NIEUW-VOSSEMEER – Afgelopen zondag was het dan zover. Lang is er naar uitgekeken en veel is er gerepeteerd. Semper Crescendo had een fijn Nieuwjaarsconcert in elkaar gezet en mocht zich verheugen in een groot en enthousiast publiek. De Vosseburcht was dan ook tot de rand gevuld. Het concert van deze middag werd aan elkaar gepraat door Martine Westenbroek. Het publiek werd bovendien getrakteerd op een hapje en men kon drankjes bestellen. Na het prachtige concert waarin verschillende stijlen tot uiting kwamen, bracht Voorzitter Frank de Klerk een toost uit op het nieuwe jaar en het orkest gaf daarop een toegift. Tussendoor was er veel applaus, het publiek genoot zichtbaar.

Nieuwe dirigent

En dit alles onder de bezielende leiding van de nieuwe dirigent Jeroen Schippers. Frank de Klerk vertelt: “Jeroen Schippers is beroepsmusicus en heeft als zodanig veel ervaring in o.a. het organiseren van concerten en de aankleding daarvan. Daarom zijn we heel blij met hem, echt een zeer grote aanwinst voor onze muziekvereniging”. Semper Crescendo bestaat uit 38 musicerende leden. Frank de Klerk: “Maar daarnaast hebben we een leerlingenorkest en kunnen muzieklessen worden gevolgd” “Wanneer het A-diploma is behaald kunnen de leerlingen instromen in het orkest. Zo houden we steeds een nieuwe instroom, daar is goed over nagedacht”.

Flierefluiters

Er kan van jongs af ook worden deelgenomen aan de Flierefluiters. Dat zijn kinderen die kiezen voor een andere muziekvorm, bijvoorbeeld keyboard. Ook zij kunnen individueel muziekles ontvangen. Frank de Klerk: “Mogelijk passen zij op termijn hun muziekstijl aan, maar het kan ook zijn dat het orkest aanpassingen maakt”.

Enthousiast

Julian de la Fosse (14) uit Nieuw Vossemeer speelt nu 2 jaar mee in het orkest. Julian: “Ik ga nog naar school, het Rijks in Bergen op Zoom. Iedere dinsdagavond hebben we repetitie bij Semper Crescendo en ik heb veel plezier in het oefenen en het spelen op mijn klarinet”.
Sjoerd Brattinga is inmiddels al zo’n 35 jaar bij Crescendo Semper, hij speelt trompet. In het dagelijks leven is Sjoerd Brattinga docent aan het Rijks. “Mijn moeder is 83 jaar en speelt klarinet, ook bij Semper Crescendo. Het is een mooie muziekvereniging met een prachtige en gezonde leeftijdsopbouw, een plezier om naar te luisteren en te kijken”.

Eeuwfeest

In 2021 bestaat Semper Crescendo 100 jaar. Er wordt ondertussen al nagedacht over dit eeuwfeest en Frank de Klerk ziet hier ook een belangrijke rol weggelegd voor de nieuwe en ervaren dirigent.