Semper Crescendo luidt de zomer in

NIEUW-VOSSEMEER – De vakantie staat voor de deur en dat heeft harmonie Semper Crescendo gistermiddag duidelijk laten horen vanaf het (zonovergoten) plein bij De Vossemeren, waar het seizoen traditiegetrouw werd afgesloten met een buitenconcert en zowel de deelnemende muzikanten als de bezoekers zodoende als vanzelf in een zomerse stemming geraakten.

Gastharmonie Dal Segno uit Bergen op Zoom beet het spits af, met onder meer ‘A fistfull of Dollars’, ‘Blue Tango’ en ‘How to train your dragon’. Vervolgens was het de beurt aan het leerlingenorkest van Semper Crescendo, o.l.v. Leon Laane, om zich aan het publiek te presenteren. Dat gebeurde voor het eerst onder de nieuwe naam ‘Semper Kids’, mét nieuwe outfit. De jonge leden lieten bovendien horen dat ze het afgelopen jaar weer flink gegroeid zijn en gaven o.a. ‘Tropical heat’, ‘Happy summer song’ en ‘Let’s swing’ ten beste.

Erelid Kees Koolen 65 jaar bij Semper Crescendo

Na dit optreden kregen de leerlingen die hun examen hebben behaald hun diploma’s uitgereikt en werden de jubilarissen van de vereniging in het zonnetje gezet. Dat waren: Evelien van Gaans (5 jaar lid), Inge Slokkers en Lisa Voorbraak 10 jaar, Steffie de Klerck 15 jaar, Cees van Elzakker 20 jaar, Jo Doomen en Adrie van de Klundert 25 jaar, Leon Laane 30 jaar, Anne-Marie de Groen 35 jaar en – last but not least – erelid Kees Koolen, die al 65 jaar van de partij is bij Semper Crescendo.

Tot besluit van het ‘vakantievoorpret concert’ luidde het harmonieorkest van Semper Crescendo, o.l.v. dirgent Luc van Gaans, de zomer in met de uitvoering van o.a. ‘Victoria Peak’, ‘A Musical Fantasy’ en ‘A tribute to Amy Winehouse’.

Foto's Niek Perdaems