Selectiecommissie kiest voor Ton Schoenmakers als nieuwe raadsgriffier

STEENBERGEN – De gemeenteraad van Steenbergen krijgt met ingang van 1 januari 2021 een nieuwe griffier. De keuze is gevallen op Ton Schoenmakers uit Oosterhout. Hij heeft 15 jaar ervaring als raadsadviseur en adjunct griffier in Breda. In de raadsvergadering van 17 december wordt de nieuwe griffier officieel benoemd.

De nieuwe griffier komt als opvolger van Lenneke van der Meer. De selectie is begeleid door een werving- en selectiebureau dat samen met een selectiecommissie, bestaande uit de werkgeverscommissie Kees Gommeren (voorzitter) , Jeroen Weerdenburg en Maurice Remery en burgemeester Ruud van den Belt, en een P&O-adviseur aan de slag is gegaan. Daarnaast was er ook nog een adviescommissie actief waarin de plaatsvervangend griffier en de gemeentesecretaris Thijs de Jongh zitting hadden.

“De beste kandidaat voor Steenbergen”

Op de vacature voor griffier hebben 18 personen gereageerd. Uit deze sollicitaties zijn door het selectiebureau zes kandidaten geselecteerd die de beste match hadden met de vacature en profiel. Eind oktober en begin november hebben inhoudelijke gesprekken plaatsgevonden met de zes kandidaten en werd vervolgens de keuze al vrij snel gemaakt, zo meldt Robert Defilet, de plaatsvervangend griffier.

Selectiecommissievoorzitter Kees Gommeren geeft aan dat de beslissing voor de voordracht aan de gemeenteraad door de commissie unaniem is genomen.: “Van de 6 kandidaten die wij gesproken hebben, viel Ton Schoenmakers ons vanaf het eerste moment al op. Zijn enthousiasme, deskundigheid, gedrevenheid voor de lokale politiek en zijn prettige manier van presenteren wisten ons direct te overtuigen. Unaniem zijn wij erover eens dat wij de beste kandidaat aan de gemeenteraad voordragen.”

Ook maatschappelijke betrokken

Ton Schoenmakers (56 jaar) is woonachtig in de gemeente Oosterhout. Hij is van huis uit financieel specialist en heeft tot voor kort 15 jaar gewerkt als raadsadviseur/adjunct griffier op de griffie van Breda. Daarnaast is Ton Schoenmakers binnen Oosterhout sociaal maatschappelijk betrokken onder andere als voorzitter van de Stichting Abraham.

Benoeming

De benoeming van Ton Schoenmakers als griffier van Steenbergen vindt plaats tijdens de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van 17 december 2020. De vergadering begint om 19:30 uur en is live te volgen via www.raadsteenbergen.nl en via de SLOS.
In beperkte mate kan bij de raadsvergadering publiek aanwezig zijn. Aanmelden hiervoor is verplicht. Aanmelden kan via griffie@gemeente-steenbergen.nl