Scouting Steenbergen zoekt leiding!

STEENBERGEN – In het Scoutinggebouw De Wallenburg aan de Oudevest in Steenbergen vindt vandaag de open dag van Scouting Steenbergen plaats. Naast belangstellenden de gelegenheid te geven kennis te maken met alle activiteiten, hoopt de Steenbergse tak van Neerlands grootste jeugd- en jongerenorganisatie hiermee ook aanvulling te vinden voor de leiding.

“Dankzij ‘Sjors Sportief’, het initiatief waarmee deelnemende gemeentes landelijke subsidie ontvangen om sport en cultuur onder de jeugd te stimuleren, hebben zich dit jaar flink wat nieuwe jeugdleden aangemeld”, vertelt leider Patrick. “Hier zijn wij natuurlijk enorm blij mee, maar het betekent ook dat we nu naarstig op zoek zijn naar leiding. Meer schouders waarmee we ons wekelijkse activiteitenprogramma gezamenlijk kunnen dragen.”

Je hoeft nergens in uit te blinken

Iedere zaterdagmorgen staat van 10:00 tot 12:00 uur in het teken van de Bevers. De kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar krijgen hier een breed activiteitenprogramma aangeboden. Er wordt gespeeld, geknutseld, gebouwd, gekookt en gegeten. “Maar ook van een potje voetbal zijn we niet vies”, vervolgt Patrick zijn betoog. “Zelf ben ik al 31 jaar actief lid van de Scouting. Eén van de hele fijne kenmerken van de Scouting is dat echt iedereen erbij kan. Je hoeft nergens in uit te blinken of de beste in te zijn. Hierdoor ervaren de kinderen dat iedereen wel ergens goed in is en dat geeft zelfvertrouwen!”. Op zaterdagmiddagen staan van 14:00 tot 16:00 uur de Welpen en de Scouts centraal.

Wees welkom!

Vanmiddag tot 16:00 uur krijgen belangstellenden nog de gelegenheid om bij de Welpen (7-11 jaar) en Scouts (11-14 jaar) te komen kijken. “Maar ook buiten deze open dag om is iedereen van harte welkom om op zaterdag te komen kijken of het iets voor je is.” Een ieder die vanmiddag niet meer in de gelegenheid is om een kijkje te komen nemen en belangstelling heeft zich aan te sluiten bij de leiding, wordt verwezen naar Facebook: https://www.facebook.com/ScoutingSteenbergen/ of kan een mailbericht sturen naar info@scouting-steenbergen.nl, ter attentie van Lisette Backx.  

Door Mascha Diaz