Scouting Steenbergen: “Jongeren ontmoeten elkaar, de mobiel is even niet zo belangrijk”

STEENBERGEN – Vandaag – zaterdag 1 september – viert Scouting Steenbergen haar 85-jarig bestaan. Dat gebeurt in en rondom het clubgebouw ‘De Wallenburg’ aan de Oude Vest. Leden, belangstellenden en leiding spelen het ‘Crazy 85-spel’, hebben volop plezier en sluiten de dag af met een barbecue en een kinderdisco. De Steenbergse Scouting is na 85 jaar nog springlevend. “Jongeren zijn wekelijks in groepsverband actief. Met elkaar, oog in oog. Het mobieltje is dan even niet zo belangrijk. De aandacht gaat uit naar het spel, de activiteit en elkaar”, vertellen Thuur Backx, Michael de Regt en Susanne Karremans namens de scoutingleiding.

Scouting Steenbergen heeft groepen in diverse leeftijds klassen. Zo zijn de Bevers voor de kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar, zijn er Welpen voor de leeftijd 8 tot en met 11, gevolgd door de Scouts voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar en Explorers voor avontuurlijk aangelegde jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. Alle 18-plussers vallen onder de Pivo-groep of vormen de leiding van Scouting Steenbergen.

Nieuwe leid(st)ers zeer welkom

Als we het over de leiding hebben: er zijn twaalf leiders en dat mogen er best meer zijn. “Het is echt heel leuk om leiding te geven aan een van onze scoutinggroepen. We hebben harstikke leuke activiteiten en vormen als leiding een fijne vriendengroep”, zo prijst Susanne Karremans het leiderschap aan. Thuur Backx en Michael de Regt beamen dit volmondig. “Onze leiding is enthousiast, betrokken, zijn serieus betrokken bij de groepen en weten wat het dragen van verantwoordelijkheid betekent”.

“We zijn vooral op zoek naar damesleidsters bij de Welpen en Scouts. Maar kunnen de hulp van ook mannen goed gebruiken”, zo benadrukt Thuur Backx

Plezier hebben met elkaar

Het drietal vertelt over de diverse activiteiten die de Scouting organiseert. “Vooral buiten zijn is heel plezierig. Onze leden hebben daarnaast veel plezier met elkaar. Ze leren samen te werken en krijgen ervaring in zelfredzaamheid. Leren koken, bouwen en ook veel spel. Het is echt een hele leuke vrijetijdsbesteding, waar kameraadschap en samen doen centraal staan”.

Groepen voor alle leeftijden

Jaarlijks gaat de Scouting op groot kamp en daarnaast zijn er twee kampeerweekenden. Dat kamperen gebeurt op eigen terrein, maar ook regionaal en internationaal op terreinen die speciaal voor Scoutinggroepen zijn. En wekelijks komen de groepen bij elkaar. De Bevers op zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur, de Welpen tussen 14:00 en 16:00 uur, de Scouts tussen 13:30 en 16:00 uur en de Explorers tussen 17:00 en 19:30 uur.

De ‘Hunt’

Iedere maand is er daarnaast een bijzonder activiteit op vrijdagavond. Een goed voorbeeld van een spannende activiteit is de ‘Hunt’. De deelnemers worden hierbij gedropt en moeten van punt A naar B zien te komen. Daarbij mogen ze niet worden gespot, want als dat het geval is, brengen de spotters ze weer terug naar het beginpunt en moet de tocht opnieuw beginnen. “Altijd een super spannende Hunt, waaraan met plezier wordt deelgenomen”

Wie belangstelling heeft voor Scouting Steenbergen vindt informatie en contactgegevens op de website: www.scouting-steenbergen.nl

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl