Schrijfcafé zoekt ‘verborgen parels’

STEENBERGEN – Op maandag 9 mei is het van 13.30 tot 15.30 uur schrijfcafé in de Steenbergse bibliotheek aan de Blauwstraat 30. Het schrijfcafé staat in het teken van ‘verborgen parels’. Samen met de deelnemers gaat Hanneke Stuart op zoek naar pareltjes in de taal. Schrijfervaring is niet nodig, plezier in schrijven hebben is al voldoende.

Hanneke Stuart begeleidt de groep. Zij is docent creatief schrijven en lid van het Collectief Schrijven en Schrappen, dat ook het schrijfcafé in Bergen op Zoom organiseert. Zij weet de deelnemers te inspireren tot het schrijven van verhalen en gedichten.

Annie Kranendonk, initiatiefneemster van het schrijfcafé in Steenbergen en trouw deelnemer: ”Ik heb altijd iets met schrijven en lezen gehad. Toen ik hoorde van het fenomeen schrijfcafé in Bergen op Zoom wist ik niet wat ik kon verwachten. Het voelde vanaf het begin goed. Inmiddels heb ik mijn schrijfkunst behoorlijk bijgeschaafd. Het stimuleert enorm om met een groepje gelijkgestemden te schrijven en schrappen. Het is voor mij een ultieme ontspanning. Bovendien leer je veel mensen kennen.”

Nog een voordeel: deelname is vrijblijvend. Iedere maand is er een bijeenkomst van twee uur. Wie zin heeft schuift aan. Vooraf opgeven is niet nodig. Deelnemers betalen tien euro per keer (incl. 2 consumpties).