Schrijfcafé in de bibliotheek

STEENBERGEN – Iedereen die het leuk vindt om te schrijven, zijn of haar gevoelens, gedachten of herinneringen toe te vertrouwen aan het papier, kan maandag 7 december weer terecht in het ‘schrijfcafé’ dat dan van 13.30 tot 15.30 uur wordt gehouden in de bibliotheek aan de Blauwstraat.

Belangstellenden hoeven geen schrijfervaring te hebben. De deelnemers worden begeleid door Rianne Acda van het Collectief Schrijven en Schrappen, dat ook het schrijfcafé in Bergen op Zoom organiseert. De Steenbergse Annie Kranendonk nam het initiatief voor het schrijfcafé in Steenbergen.

,,Ik heb altijd iets met schrijven en lezen gehad. Toen ik hoorde van het fenomeen schrijfcafé wist ik niet wat ik kon verwachten. Het voelde vanaf het begin goed. Onder bezielende leiding van Rianne, Hanneke en Peter heb ik mijn schrijfkunst behoorlijk bijgeschaafd. Ik ben dan ook erg blij dat er nu een schrijfcafé in Steenbergen is.''

,,Het stimuleert enorm om met een groepje gelijkgestemden te schrijven en schrappen. Het is voor mij een ultieme ontspanning. Bovendien leer je veel mensen kennen. Schrijven is altijd wachten op het juiste moment, maar vanuit het schrijfcafé werkt het extra inspirerend. Bijkomend voordeel: deelname is vrijblijvend. Iedere maand is er een bijeenkomst van twee uur. Wie zin heeft schuift aan.’’

Het schrijfcafé is elke eerste maandag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur, de kosten bedragen 10 euro p.p., inclusief twee consumpties. Van te voren opgeven is niet nodig.